Servei bàsic

Diversos organismes impugnen la pujada de l'aigua d'ATLL

L'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Federació de Municipis i el Consorci Tordera-Besòs portaran l'augment del preu majorista als tribunals

grifo4

grifo4 / BCN

1
Es llegeix en minuts

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i el Consorci Besòs-Tordera impugnaran davant els tribunals l'augment del preu de l'aigua de l'11,8% aprovat per Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

Els tres organismes han anunciat que presentaran un recurs contenciós administratiu, amb una petició de mesura cautelar de suspensió executiva, contra la decisió del consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que va aprovar el passat 28 de desembre augmentar el preu de l'aigua d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) un 11,88 %, que encarirà al voltant d'un euro al mes el rebut de l'aigua a Catalunya, segons estimacions de l'ACA.

La decisió va ser adoptada per 10 vots a favor i 7 en contra, i l'ACA va justificar l'augment perquè el contracte que regula la cessió de la gestió d'ATLL al consorci encapçalat per Acciona obligava a una actualització quinquennal de la tarifa. Van votar a favor de l'increment els representants de la Generalitat, mentre que es van oposar a l'augment els representants dels municipis, dels consumidors industrials i de l'àrea metropolitana.

La tarifa que s'augmenta és la d'ATLL, és a dir, el preu de l'aigua que aquesta societat ven a les subministradores finals que operen a l'àrea metropolitana de Barcelona i la incidència d'aquest augment sobre el rebut de l'aigua de cada família dependrà de la proporció d'aigua que compri cada subministradora final a ATLL.

Entre el 4% i el 6%

Notícies relacionades

En aquesta línia, fonts del sector consultades per Efe van explicar que el preu que suposa l'aigua en el total de la factura augmentarà entre un 4% i un 6% als municipis de Catalunya, i que en el cas de Barcelona l'increment del preu de l'aigua -no del conjunt de la factura- serà del 4,1 %.

El vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, Eloi Badía, i l'alcalde de Parets (Barcelona), president del Consorci Besòs-Tordera i vocal del comitè executiu de l'FMC, Sergi Mingote, compareixeran dilluns que ve en roda de premsa per anunciar més detalls del recurs contenciós administratiu contra l'acord de l'increment de l'11,8% de la tarifa de l'aigua en alta subministrada per ATLL.