transacció

Abertis proposarà a la junta vendre Hispasat a REE per 656 milions

L'ordre del dia de l'assemblea d'accionistes, prevista per al 13 de març, inclou també el contracte de compra d'un altre 33% a Eutelsat per 302 milions més.

La companyia valora el 100% del negoci de satèl·lits en un mínim de 1.149 milions d'euros

zentauroepp41932924 jesus aljaro180206200644

zentauroepp41932924 jesus aljaro180206200644 / Daniel Santamaria

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abertis sotmetrà a l’aprovació de la junta d’accionistes, el pròxim 13 de març, la venda de la seva participació del 57,05% en el capital d’Hispasat a Red Eléctrica (REE) per 656 milions d’euros. La mesura de l’empresa, que està subjecta a dues opes, una de la italiana Atlantia, i una altra de Hochtief, la filial alemanya d’ACS, s’inclou en l’ordre del dia malgrat no haver tancat, segons afirma, un acord definitiu per desprendre’s d’aquesta participació. La companyia valora el 100% del seu negoci de satèl·lits en un mínim de 1.149 milions d’euros.

La decisió inclou també la cessió del contracte de compra d’un 33% addicional pactat el maig del 2017 amb Eutelsat. «Tot plegat en el supòsit que per part de Red Eléctrica Corporación es dirigeixi a la venedora una oferta vinculant de compra i subrogació», segons l’ordre del dia. L’acord amb Eutelsat es va tancar a un preu d’uns 302 milions per aquell paquet accionarial del 33%.

La junta també haurà d’aprovar el nomenament de Francisco José Aljaro com a nou conseller executiu amb càrrec de director general com a primer executiu després del pas de Francisco Reynés, conseller delegat i vicepresident executiu, a Gas Natural com a president executiu. Igualment, la junta ha d’aprovar el dividend que s’abonarà al març, de 0,4 euros per acció, un total de 396 milions d’euros. La xifra per acció se situa un 8% per sobre del que s’havia abonat a aquestes altures de l’any passat (0,37 euros).   Consell de ministres 

Notícies relacionades

L’execució de la venda d’Hispasat no podrà tenir efectes mentre no sigui aprovada pel Consell de Ministres. Donat que Hispasat, en què l’Estat té una participació minoritària, té caràcter estratègic per a la defensa nacional, les operacions amb el seu accionariat han de passar pel vistiplau del Govern. De fet, aquest caràcter estratègic de la filial de satèl·lits ha sigut una de les complicacions en la confluència d’opes: l’Executiu podria frenar el canvi de control a la mateixa Abertis per aquesta condició. Aljaro va afirmar dimecres passat, en la seva estrena com a primer executiu, que no consideraven que el ministre d’Energia, Álvaro Nadal, hagués polititzat aquesta operació.

Per la seva part, el conseller delegat d’Hispasat, Carlos Espinós, va assegurar que «el doble procés de reestructuració» accionarial en què està immersa la companyia «serà molt positiu» per a l’empresa, i es va mostrar completament segur que el nou accionista en potenciarà decididament el creixement. «El que esperem és que entri a la companyia un accionista que estem completament segurs que en potenciarà el creixement. Per tant, des d’aquesta perspectiva considero que la reestructuració serà molt positiva» per a Hispasat, va manifestar el conseller delegat.