PRESTACIONS PÚBLIQUES

La Seguretat Social farà servir 3.586 milions de la guardiola per a les pensions del desembre

L'organisme públic també esgotarà el préstec de l'Estat a càrrec dels Pressupostos per 4.207 milions

1
Es llegeix en minuts
Mercedes Jansa

Tal com va anunciar la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, la Seguretat Social recorrerà al fons de reserva de les pensions, més conegut com la guardiola, i al préstec que va concedir l'Estat a càrrec dels Pressupostos Generals per pagar la pensió ordinària del desembre i la paga extra dels jubilats de Nadal. En total, el Govern treu 3.586 milions d'euros de la guardiola de les pensions i esgotarà els 4.206 milions que encara quedaven del préstec de l'Estat, en total 7.792 milions d'euros al marge dels ingressos ordinaris de la Seguretat Social.

Segons ha informat el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, la Seguretat Social abonarà al desembre als pensionistes un total de 17.470 milions d'euros per les nòmines ordinària i extraordinària de les pensions més la liquidació del seu IRPF.

Notícies relacionades

Després d'aquesta nova disposició, el Fons de Reserva arriba a un import de 8.095 milions d'euros l'1 de desembre, el 0,73% del producte interior brut (PIB) el 2016, encara que el valor de mercat és de 8.094 milions d'euros, un 0,73% del PIB.

Amb l'augment dels ingressos per cotitzacions socials, que fins a l'octubre acumulava un creixement del 5,13%, no n'hi ha prou per pagar els més de 9,5 milions de prestacions als 8,6 milions de pensionistes.