procés sobiranista

Bonet: "El procés ha sigut molt perjudicial. Ara tot depèn del 21-D"

El president de la Fira defensa la col·laboració d'institucions com a model de prosperitat

zentauroepp40955556 bonet171115162418

zentauroepp40955556 bonet171115162418 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala

El president de la Fira de BarcelonaJosep Lluís Bonet, ha defensat el model de col·laboració publicoprivada de l'entitat, que ha servit per convertir-la en referent internacional. "El model Barcelona de col·laboració publicoprivada funciona, no ho espatllem. Quan els polítics es desvien i busquen altres coses no anem bé". Directe com és habitual i referència velada al procés independentista, ha sentenciat que "sumar multiplica, i restar divideix i destrueix".

Notícies relacionades

Durant un col·loqui a la Cambra de Comerç, Bonet, que també és president de la Cambra de Comerç d'Espanya i de Freixenet, ha sigut contundent: "El procés ha sigut molt perjudicial. Diguem-ho clar. No s'ha enfonsat tot, dependrà molt del 21 de desembre", quan se celebren les eleccions. Al mateix temps que ha criticat els promotors del procés independentista, ha defensat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que s'havia "demonitzat". "No veig que hagi sigut tan dolent. S'ha fet amb bastanta prudència. (El president del Govern) Rajoy ha jugat net: ha convocat eleccions i que decideixi el poble. Guanyi qui guanyi s'han d'acceptar els resultats".

En tot cas, encara que van decidir no traslladar el domicili social de Freixenet a finals d'octubre, després d'aplicar-se l'article 155, no ha descartat que finalment es pogués portar a terme en funció del que passi després dels comicis. "El dia 21 (de desembre) espero que la gent reflexioni i voti lliurement. S'ha d'acceptar el resultat. Si l'estratègia que porta el país és de normalitat, seguretat jurídica i estabilitat, perfecte. Si es desvia a una altra cosa tornarem a posar a l'ordre dia el canvi de domicili social".