en efectiu

Bayer ven a Basf part del seu negoci de llavors i herbicides per 5.900 milions

L'operació pretén facilitar el "tancament exitós de la compra de Monsanto" per part de Bayer

1
Es llegeix en minuts

El grup químic i farmacèutic alemany Bayer ha arribat a un acord per a la venda de part del seu negoci de llavors i herbicides ('Crop Science') a la seva competidora Basf per 5.900 milions d'euros en efectiu, segons han informat les dues companyies. El tancament de la transacció, que es podria completar a principis del 2018, està condicionat a la culminació de la compra de Monsanto per Bayer, també prevista per a principis de l'any que ve, ha precisat la companyia de Leverkusen.

L'acord implica la transferència d'actius que l'exercici 2016 van generar una facturació neta de 1.300 milions d'euros, així com de més de 1.800 treballadors, localitzats principalment als EUA, Alemanya, el Brasil, el Canadà i Bèlgica. "Estem adoptant un enfocament actiu per afrontar potencials problemes regulatoris amb l'objectiu de facilitar el tancament exitós de la compra de Monsanto", va declarar Werner Baumann, president del consell de Bayer.

Notícies relacionades

El president del consell de Basf, Kurt Bock, va destacar que amb aquesta inversió la companyia "està aprofitant l'oportunitat d'adquirir uns actius molt atractius en cultius i mercats clau". "Serà un complement estratègic del ben posicionat i exitós negoci de protecció de cultius de Basf, així com per a les nostres activitats en biotecnologia", va afegir.

Investigació

Al mes d'agost, la Comissió Europea va anunciar l'obertura d'una investigació en profunditat per analitzar si la compra de Monsanto per part de Bayer compleix amb la legislació comunitària i si la transacció reduiria la competència en mercats com el dels pesticides o les llavors.

Temes:

Basf