POLS SOBIRANISTA

CCOO i UGT criden a participar en la vaga general

Els sindicats reclamen a empresaris i sindicats arribar a pactes i mobilitzar-se als llocs de treball

zentauroepp38254806 barcelona 01 05 2017 manifestaci n del primero de mayo d a d170612143157

zentauroepp38254806 barcelona 01 05 2017 manifestaci n del primero de mayo d a d170612143157 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Els líders de CCOO UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, han cridat aquest dilluns tota la societat catalana a participar demà en "una vaga general" que alteri l'activitat normal de manera "pactada" als centres de treball com a resposta a la "violència" exercida per les forces de seguretat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, els secretaris generals dels dos principals sindicats catalans han subratllat que no es tracta d'una convocatòria d'una vaga general perquè darrere no hi ha un conflicte laboral, sinó que és "una gran mobilització" davant la "desproporció" de l'actuació d'ahir de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

"Davant aquesta desproporció creiem necessària una 'aturada de país'. Això no va de vaga general tradicional. Fem una crida a empresaris i sindicats a arribar a pactes i a mobilitzar-se als llocs de treball", ha assegurat Camil Ros.

Per la seva part, Javier Pacheco també ha insistit que les escenes de violència que es van viure ahir a Catalunya "necessiten una resposta al carrer i als centres de treball per part de la ciutadania".

La mobilització a la qual convoquen la ciutadania UGT i CCOO se circumscriu, de moment, a la jornada de demà, 3 d'octubre, a diferència de la vaga general convocada per CGT i tres sindicats minoritaris, que l'allarguen fins al 13 d'octubre.

Notícies relacionades

Els dos sindicats majoritaris pretenen que a la mobilització de demà s'hi sumin des dels treballadors assalariats, fins als autònoms, els empresaris, els comerciants, les entitats diferents o els taxistes, entre altres col·lectius.

Les direccions d'UGT i COOO estan reunides aquest matí per debatre sobre l'abast i la durada d'aquesta mobilització, encara que en principi s'intentarà que aquestes mesures siguin pactades en cada centre de treball.