REUNIÓ

Sordo i Álvarez demanen a Montoro uns Pressupostos socials

Els líders de CCOO i UGT porten al ministre d'Hisenda les seves exigències de més salaris i pensions

sordoalvarez

sordoalvarez

1
Es llegeix en minuts
M. Jansa / Madrid

Unai Sordo i Josep Maria Álvarez, secretaris generals de CCOO i la UGT, respectivament, van demanar ahir al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2018 s’orientin a la creació d’ocupació estable i es recuperi el poder adquisitiu dels treballadors del sector públic i dels pensionistes.

Els dos líders sindicals van mantenir una reunió amb Montoro i la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, sobre el projecte de Pressupostos i els van traslladar que «no és acceptable» que després de tres anys de creixement econòmic al voltant del 3,5% i amb els beneficis empresarials en els mateixos nivells que abans de la crisi, els salaris segueixin estancats, els serveis públics s’hagin deteriorat i persisteixin els actuals nivells de pobresa i desigualtat. Així mateix, van demanar un pla de xoc per a l’ocupació.

Notícies relacionades

La petició sindical d’uns Pressupostos més socials passa perquè s’incrementi el salari mínim interprofessional (SMI) i pugi fins als 1.000 euros mensuals al final d’aquesta legislatura, que s’avanci en el canvi de model destinant més recursos a la indústria, a R+D+I i a la formació dels treballadors.

En aquesta primera reunió, el Govern es va comprometre, segons indiquen les centrals, a analitzar en profunditat les partides pressupostàries concretes i a convocar els representants sindicals dels treballadors públics.