BANCA

Accionistes del Popular estudien demanar responsabilitat patrimonial a l'Estat per la resolució de l'entitat

Brussel·els nega l'accés als detalls de la intervenció per no perjudicar els interessos de Santander

1
Es llegeix en minuts
Agències / Madrid

Accionistes minoritaris i institucionals del Banco Popular, representats pel despatx B. Cremades i Associats, estan explorant la possibilitat de demanar responsabilitat patrimonial a l’Estat per la resolució de l’entitat i la seva posterior venda al Santander, segons van avançar ahir a l’agència de notícies Europa Press fonts del bufet.

Notícies relacionades

El despatx d’advocats entén que hi ha hagut «una sèrie d’irregularitats» en el cas, ja que abans de la resolució de l’entitat, tant el Govern com el Banc d’Espanya van defensar la solvència del Popular, alhora que les administracions públiques efectuaven importants retirades de dipòsits. Per això, el bufet podria reclamar una indemnització de l’Estat per als seus representats.

La demanda es podria efectuar per mitjà de dues vies: a través d’un arbitratge internacional per als inversors el país d’origen dels quals tingui amb Espanya un tractat de protecció d’inversions, i mitjançant els tribunals contenciosos administratius nacionals per als inversors espanyols i altres estrangers amb un país d’origen que no tingui amb Espanya un tractat com el referit amb anterioritat.