AEROLÍNIES

Iberia planteja un tercer ERO per a 960 treballadors

La companyia no desglossa l'afectació per col·lectius i obre les negociacions amb els sindicats

1
Es llegeix en minuts

Iberia ha comunicat als sindicats de treballadors la seva intenció d’iniciar un nou expedient de regulació d’ocupació (ERO) voluntari, que podria afectar fins a un màxim de 960 treballadors, davant els prop de 1.000 empleats xifrats inicialment, com a pas previ a obrir la negociació. L’aerolínia no ha desglossat l’afectació per col·lectius: personal de terra, tripulants de cabina (TCP) i pilots. 

Serà el tercer ERO voluntari que aplicarà la companyia espanyola, després del seu pla de reestructuració. Els dos ERO anteriors van afectar un total de 5.000 treballadors. 

Notícies relacionades

Fa un any, el president d’Iberia, Luis Gallego, va explicar que el nou ERO voluntari, el tercer que aplica l’aerolínia des de la creació de IAG, afectaria totes les àrees, però fonamentalment els serveis centrals, així com l’àrea de manteniment d’aeronaus.

Iberia suma ara uns 17.000 treballadors en plantilla, on el personal de terra segueix sent el més nombrós, després dels ajustos empresos en les tripulacions, on no hi ha pràcticament excedents, i on s’han obert fins i tot processos de contractació. 

Temes:

Iberia Ocupació