Bankia reclama la responsabilitat civil de Blesa pel cas de les 'black'

S'oposa a tornar als hereus els 437.000 euros desemborsats per l'ús de les targetes

1
Es llegeix en minuts

Bankia, hereva del negoci de l’extinta Caja Madrid, ha presentat un escrit d’al·legacions davant l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem pel qual reclama la responsabilitat civil de l’expresident de l’entitat Miguel Blesa, mort el 19 de juny, i condemnat a sis anys de presó per les targetes 'black'. Segons van informar fonts jurídiques, Bankia, que exerceix l’acusació particular com a perjudicada pels fets jutjats en aquesta peça separada, s’oposa a més en el document a tornar als hereus de Blesa qualsevol quantia dipositada per l’exbanquer durant el procediment, inclosos els prop de 437.000 euros que va desemborsar amb la seva targeta. El 31 de juliol, el Suprem va declarar extinta la responsabilitat penal de Blesa a conseqüència de la seva mort.

En les seves al·legacions, l’entitat bancària reclama que es faci efectiva la condemna dictada el 23 de febrer per la Secció Quarta de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, que obligava Blesa a respondre de manera conjunta i solidària amb la resta de condemnats de les quantitats totals disposades entre el 2003 i el gener del 2010, quan encara estava al capdavant de Caja Madrid.

Responsabilitat civil

Notícies relacionades

Uns 9,3 milions d’euros en concepte de responsabilitat civil, en una quantia final que haurà de ser fixada després que el Suprem es pronunciï sobre els recursos interposats per les parts i de la qual s’hauria de descomptar l'import percebut pels exconsellers i exdirectius morts o apartats de la causa, així com els ingressos efectuats al FROB i Bankia.

Els magistrats podrien deliberar sobre l’escrit a partir del setembre, una vegada inaugurat el nou curs judicial.