POLÈMICA PELS SOUS

Rosell rebutja vincular pujades salarials a l'evolució de l'ocupació

Replica a Báñez que els augments han d'estar relacionats amb els beneficis de les empreses

jgblanco39005039 gra123  madrid  22 06 2017   el presidente de la ceoe  juan 170705091715

jgblanco39005039 gra123 madrid 22 06 2017 el presidente de la ceoe juan 170705091715 / LUIS MILLAN

1
Es llegeix en minuts

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Juan Rosell, ha rebutjat aquest dimecres que es vinculi la pujada dels salaris a l'evolució de l'ocupació, tal com demana la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez. "No hi té res a veure", ha afirmat.

Així s'ha expressat Rosell en unes declaracions a la SER, en què ha defensat que la pujada salarial ha d'estar relacionada amb els beneficis de les empreses.

En aquest sentit, ha apuntat que actualment la meitat de les empreses, especialment les petites i mitjanes, segueixen tenint pèrdues.

A més, ha assenyalat que la recaptació de l'impost de societats, que reflecteix l'evolució dels beneficis empresarials, encara és la meitat de la que hi havia abans de la crisi. "Això són números, la resta són enquestes molt boniques", ha postil·lat el president de la patronal espanyola en referència a la petició de Báñez.

Notícies relacionades

Pel que fa a l'acord salarial, ha mostrat la seva confiança que es pugui tancar pròximament, i ha reiterat la seva advertència que els sindicats es poden penedir de no firmar-lo en els termes proposats per la CEOE, que contemplen una pujada d'entre l'1 i el 2,5%.

A més, ha obert la possibilitat que es puguin negociar increments més elevats per als salaris més baixos. "Aquest és un tema a resoldre", ha dit.