NOVA CAMPANYA

Coca-Cola reduirà un 12% el sucre de la seva beguda en tres anys

La companyia qualifica de "discriminatori" l'impost a les begudes ensucrades

lpedragosa19763088 bottles of coca cola are seen in a warehouse at th160523220532

lpedragosa19763088 bottles of coca cola are seen in a warehouse at th160523220532 / GEORGE FREY

1
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / MADRID

Coca-Cola reduirà un 12% el contingut de sucre en les seves begudes fins al 2020, que se sumarà a la rebaixa del 38% aplicada ja els últims anys, segons ha explicat avui Juan José Litrán, director de relacions corporatives de Coca-Cola Iberia. Segons la firma, "els consumidors volen que controlem la ingesta de sucre". Malgrat aquestes retallades, la firma encara està lluny del 10% com a màxim del total de calories que va recomanar l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 2005.

Les vendes han baixat els últims anys pel que fa al producte original, però han augmentat les de les versions de Coca-Cola baixes en calories. De tota manera, la firma no n'ha donat dades.

Litrán ha aprofitat l'ocasió per carregar de nou contra el tribut a les begudes ensucrades a Catalunya. "És clar que pagarem, però no estem d'acord amb els impostos discriminatoris", ha dit aquest matí Juan José Litrán, director de relacions corporatives de Coca-Cola Iberia després de la presentació d'un nou envàs en llauna, més petit, de 250 mil·lilitres, amb el qual la companyia de refrescos diu que vol contribuir que el consumidor controli el consum de sucres.

Notícies relacionades

La multinacional no ha quantificat encara quin serà el cost aquest any del pagament d'aquest impost a Catalunya ni si es traslladarà al preu, qüestió que deixa en mans del venedor si decideix augmentar el preus de les llaunes.

"Només es penalitza alguns", s'ha queixat Litrán, encara que no ha volgut assenyalar altres productes que també contribueixen a l'augment de l'obesitat als quals, segons la seva opinió, igualment s'hauria de gravar.