posició de la patronal

Rosell, sobre l'amnistia fiscal: "Si algú té una idea per augmentar els ingressos que ho digui i si no, que calli"

El president de la CEOE recorda que aquells anys Espanya estava "pràcticament intervinguda" i s'havien d'aconseguir ingressos "com fos"

GRA123. MADRID, 22/06/2017.- El presidente de la CEOE, Juan Rosell, durante la presentación del informe ?Libertad Económica en el Mundo? que ha tenido lugar hoy en la sede del Economisma, en Madrid. EFE/Luis Millán

GRA123. MADRID, 22/06/2017.- El presidente de la CEOE, Juan Rosell, durante la presentación del informe ?Libertad Económica en el Mundo? que ha tenido lugar hoy en la sede del Economisma, en Madrid. EFE/Luis Millán / Luis Millán (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Juan Rosell, ha donat la raó al ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, sobre l'amnistia fiscal. En opinió del president de la CEOE, la amnistia fiscal fue la solució en ese moment i ha animat a que "si algú té una idea per incrementar els ingressos que lo digui i si no, que calli". No obstant, el president de la patronal ha recordat que les empreses "van posar el crit al cel" perquè ningú les va explicar aquesta mesura per elevar els ingressos tributaris.

Rosell ha assenyalat que per solucionar el "problema" de recaptació "s'hauria pogut treure la compensació de les bases imposables negatives durant un any". "Hi havia possibilitats tècniques i lògiques per fer-ho, però no es va fer", ha qüestionat Rosell. En aquesta línia, ha celebrat la "sort" que les empreses no han tingut dificultats financeres i han tingut "possibilitat de crèdit amb tipus d'interès bons".

El president de la patronal ha insistit que quan es va aprovar la regulació fiscal extraordinària, Espanya estava "pràcticament intervinguda" i que "Europa va venir i va demanar més ingressos com fos", si bé considera que s'hauria d'haver explicat a les empreses la implantació de l'amnistia fiscal i que s'hauria d'haver donat una "solució tècnica".

Per la seva banda, el president de Freemarket Corporate Intelligence, Lorenzo Bernaldo de Quirós, creu que l'amnistia fiscal va ser "immoral i ineficient" i que va tenir uns resultats "lamentables". En aquesta línia, ha assenyalat que la caiguda de la recaptació de l'any següent és perquè la gent creia que hi hauria una altra amnistia fiscal. "Ha sigut un fracàs i no va tenir racionalització econòmica", ha afegit Quirós.

Notícies relacionades

Rosell considera que a Espanya "fa molt poc temps ningú pagava impostos". No obstant, la gent està tornant a la superfície perquè no volen estar en la informalitat. En aquesta línia, el president de la patronal creu que s'hauria de veure quins mecanismes de convenciment es poden impulsar perquè la gent opti per la legalitat.

Aquestes declaracions les han fet després de la presentació a la seu del diari 'El Economista' de l'informe anual de 'Llibertat Econòmica al Món', iniciativa que va posar l'economista Milton Friedman en marxa als anys 80.

Temes:

Juan Rosell