Les dates clau de la renda 2016

La campanya comença aquest dimecres, 5 d'abril, i dura fins al 30 de juny

 

  / PÉREZ CABEZA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La renda 2016 té diverses dates que són clau. La primera, aquest dimecres, 5 d'abril, que suposa el començament de la campanya en què s'han de passar comptes sobre els ingressos obtinguts l'exercici passat. Aquestes són les dates clau del calendari. 

5 D'ABRIL

En aquesta data comença la campanya telemàtica de la declaració de la renda 2016. A partir d'aquest moment, es pot obtenir l'esborrany de declaració a la web de l'Agència Tributària i també estaran ja disponibles les dades fiscals. També es pot obtenir a través del telèfon 901 12 12 24.

Els esborranys es poden confirmar o modificar per internet o a través dels telèfons 901 200 345 ó 91 535 68 13. Aquest dia també marca l'inici de la campanya per presentar l'impost del patrimoni. Com passa amb l'IRPF, el període de liquidació voluntària finalitzarà el pròxim 30 de juny.

També es pot recórrer als telèfons d'informació tributària RENDA, 901 33 55 33 o 91 554 87 70 (de dilluns a divendres de 9 a 19 hores. Aquest últim funciona tot l'any).  

4 DE MAIG

En aquesta data comença el termini per sol·licitar cita prèvia per a l'elaboració de la renda a les oficines de l'Agència Tributària. El telèfon per fer-ho és el 901 22 33 44 ó el 91 553 00 71 (de dilluns a divendres de 9 a 19 hores. Per internet es pot sol·licitar durant les 24 hores. Les administracions tributàries autonòmiques, com la catalana, també solen oferir aquest servei. El 29 de juny és l'última jornada en què es pot demanar la cita.

11 DE MAIG

A partir d'aquesta data, comença el termini per al servei de confirmació o modificació d'esborranys en oficines de l'Agència Tributària i d'altres administracions, com les autonòmiques o locals que col·laboren a prestar el servei, amb cita prèvia. També és l'inici de la campanya presencial, és a dir, en la qual el contribuent va a les oficines tributàries o d'entitats financeres col·laboradores per entregar els impresos.

26 DE JUNY

Aquesta és la data límit per presentar declaracions amb domiciliació bancària.

29 DE JUNY

Notícies relacionades

Aquesta és la data límit per sol·licitar cita prèvia per elaborar la declaració de la renda en oficines de l'Agència Tributària i d'altres administracions col·laboradores.

30 DE JUNY

És l'últim dia de la campanya de la renda 2016, tant per a les declaracions de la renda amb resultat a pagar com per a aquelles que tenen dret a devolució, que solen ser tres de cada quatre.