DONES I TECNOLOGIA

Wallapop i Ironhack busquen programadores

Les dues firmes ofereixen beques per desenvolupar aplicacions per a mòbils i pàgines web

La iniciativa pretén reduir la bretxa de gènere que hi ha en el sector tecnològic

zentauroepp37235859 barcelona   barcelones    10 02 2017   economia   ironhack  170213113032

zentauroepp37235859 barcelona barcelones 10 02 2017 economia ironhack 170213113032 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA MARTÍN VALBUENA / BARCELONA

El sector tecnològic està clarament masculinitzat. És per això que Wallapop i l'escola internacional de programació Ironhack s'han unit per fomentar la formació de dones en el sector tecnològic amb cursos que capaciten per desenvolupar aplicacions per a mòbils i pàgines web.

Aquestes ajudes estan destinades a dones amb perfil tecnològic que estiguin interessades a desenvolupar-se en l'àmbit de la programació. En total, les dues companyies destinaran 200.000 euros per a aquest programa i atorgaran 10 beques completes de 6.500 € cada una i 90 beques parcials de 1.500 €.

APRENDRE A PROGRAMAR

Les beques cobriran un curs sobre programació ofert per l'escola Ironhack, que s'impartirà de manera intensiva durant nou setmanes i que formarà les alumnes en tecnologies com JavaScript, Mongo, Node.JS i AngularJS, eines necessàries per a la creació i el desenvolupament d'aplicacions.  

Notícies relacionades

"L'oferta de feines en el sector tecnològic està creixent moltíssim, però la incorporació de la dona en aquests llocs no creix al mateix ritme", afirma la directora de màrqueting de Wallapop, Gemma Escribano.

"Cada vegada la bretxa entre dones i homes en aquest sector serà més gran si no es comencen a prendre mesures. Amb aquestes beques volem contribuir a incrementar el nombre de dones especialitzades en aquesta part de la tecnologia i fomentar la seva presència no solament a Wallapop, sinó en altres empreses del sector", afegeix.