RETIR LABORAL

Guindos afirma que la jubilació no s'allargarà més enllà dels 67 anys

Afirma que el Govern treballa en la idea que es pugui treballar de forma voluntària més enllà d'aquesta edat

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El titular d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, va afirmar ahir que el Govern de Mariano Rajoy no endarrerirà l’edat de jubilació «més enllà» del que es va acordar amb l’Executiu del PSOE el 2010, quan es va pactar allargar-la de forma «gradual» fins als 67 anys. 

El ministre va explicar que el governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde, no va dir «exactament» que s’havia d’endarrerir l’edat de jubilació, sinó que va intentar explicar que seria bo establir un sistema perquè si algú vol seguir treballant més enllà dels 67 anys pugui fer-ho.

Linde va assenyalar dimecres passat que el retard de l’edat de jubilació «podria estar justificat» per garantir la sostenibilitat del sistema públic de pensions i va puntualitzar que aquesta és una mesura que han adoptat molts països en els quals l’edat de jubilació depèn de l’esperança de vida. En aquest context, Guindos va recordar ahir que el Govern ja està treballant en aquesta línia. 

De fet, la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va afirmar, abans fins i tot de posar-se en marxa la nova legislatura, que el compromís de l’Executiu de Rajoy era fer compatible el cobrament de la totalitat de la pensió amb una feina.

Guindos va subratllar que l’esperança de vida a Espanya és cada vegada més gran, i per això va afirmar que algú després dels 67 anys amb les condicions i els incentius fiscals necessaris ha de poder treballar si així ho vol.      REFORMA LABORAL

Notícies relacionades

El ministre d’Economia també va recalcar que fins que no s’incrementi l’ocupació en 1,5 milions de persones no es podrà dir que Espanya ha sortit «completament» de la crisi, malgrat que el país, va sostenir, sí que està en un període de recuperació econòmica.

Respecte a la reforma laboral, va afirmar que el Govern «fa el correcte» i que la reforma actual «genera molts llocs de treball». Per un altre costat, va apuntar que «un dels principals problemes que té Espanya són els aturats de llarga durada, que no tenen la formació que es demana». «S’ha d’invertir en formació perquè se’ls reclami i trobin feina», va afegir.