TECNOLOGIA

Snapchat prepara la sortida a borsa

La xarxa social més usada pels joves podria arribar a una valoració de 22.431 milions d'euros

Kim Kardashian juga amb filtres Snapchat i suggeriments de Scott Disick.

Kim Kardashian juga amb filtres Snapchat i suggeriments de Scott Disick.

1
Es llegeix en minuts

La xarxa social Snapchat planeja la sortida a borsa a partir del segon trimestre del 2017 en una operació que valoraria la companyia en, almenys, 22.431 milions d'euros, segons informa 'The Wall Street Journal'. La matriu Snap estaria preparant la documentació necessària per fer una oferta pública de venda (OPV) com a molt aviat a finals de març, segons han assegurat fonts coneixedores de la situació a la capçalera nord-americana.

D'aquesta manera, la sortida a Borsa de Snapchat protagonitzaria l'OPV als EUA des del 2014, quan el gegant del comerç electrònic xinès Alibaba va debutar a Wall Street amb una valoració de 168.000 milions de dòlars (150.678 milions d'euros).

Notícies relacionades

A més, Snap es convertiria en la primera companyia a sortir al mercat del conjunt d'empreses amb gran valor que són recolzades per fons de capital risc. Actualment, aquest petit grup està liderat per la plataforma que posa en contacte conductors i usuaris d'Uber.

Una valoració de 25.000 milions de dòlars (22.433 milions d'euros) representaria una prima important respecte als 17.800 dòlars (15.972 milions d'euros) de valoració que va obtenir durant la seva última ronda de finançament el mes de maig passat.