CRISI A UNA ENTITAT REPRESENTATIVA

La Confederació de Comerç es declara en preconcurs de creditors

Els dubtes en els comptes van provocar la dimissió i posterior cessi del secretari general, Miquel Àngel Fraile

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) es va declarar fa 10 dies en preconcurs de creditors per la difícil situació econòmica que travessa. Els dubtes en els comptes van provocar la dimissió i posterior cessament del secretari general de l’entitat, Miquel Àngel Fraile. La patronal intenta reorientar el seu rumb.

    La presidenta de la CCC, Maria Rosa Eritja, va confirmar ahir, en la seva primera compareixença pública des que EL PERIÓDICO va revelar els problemes de l’entitat, que la patronal travessa una «difícil situació» i que encara estan estudiant els comptes i buscant informació per aclarir l’estat real de l’entitat.

Notícies relacionades

    Eritja va afirmar que la seva candidatura a la presidència de la Confederació, de la qual es va convertir en titular ara fa un any, va comptar amb el suport de Fraile, i que, si no, no hauria optat a la presidència. «Confiàvem plenament en l’anterior secretari general», va destacar Eritja. No obstant, els seus dubtes sobre la situació real de l’entitat van començar quan va saber, per fonts externes al centre, que al desembre s’havien produït retards en el pagament de les nòmines.

    A partir d’aquest fet, Eritja va ordenar un informe sobre l’estat dels comptes de l’entitat, que va derivar en una revisió dels números dels últims tres exercicis. Aquests informes van acabar detectant unes pèrdues de 2,6 milions d’euros.