COMERÇ 'ON LINE'

Rakuten tanca la seva botiga web a Espanya

La companyia japonesa clausurarà el 'marketplace' d'Espanya a finals d'agost

El cessament de les operacions no afecta Wuaki.tv

rakuten

rakuten

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Rakuten va aterrar a Espanya per fer competència a Amazon però no ha aconseguit el seu objectiu. Tant és així que la companyia japonesa ha decidit tancar el seu 'marketplace' a Espanya a finals d'agost, segons han confirmat diverses fonts a aquest diari. La decisió no afecta altres filials com Wuaki.tv, que seguirà operativa.

El gegant japonès va aterrar a Espanya el 2013 amb una oficina a Barcelona amb l'objectiu d'instaurar el seu model d'èxit al Japó però a Espanya: un gran centre comercial 'on line' on petites i mitjanes botigues podien oferir els seus productes a través del seu portal. Inicialment la idea va tenir seguiment, però tres anys més tard l'empresa ha decidit fer enrere els seus plans i tancar la web espanyola.

TANCAMENT DE RAKUTEN

Notícies relacionades

La companyia ja està avisant alguns venedors del final de les operacions a Espanya, com ha pogut comprovar aquest diari. Altres fonts han confirmat el final del servei, que a més apunten al tancament de la filial del Regne Unit. A Barcelona, Rakuten tenia a més unes oficines amb una trentena d'empleats. 

El tancament no afecta dues firmes de Rakuten: Wuaki.tv (videoclub on line) i Kobo (llibres electrònics). La primera ha aconseguit fer-se un lloc a les famílies de mig Europa amb el seu servei de vídeo en 'streaming', en competència directa amb Netflix. La firma té més d'un milió i mig d'usuaris a Espanya.