Rull multarà ATLL per presumptes irregularitats de gestió

El conseller considera que les pràctiques de la firma liderada per Acciona no justifiquen la resolució del contracte

cjane32639249 barcelona  02 02 2016 reunio del consell executiu 160213195343

cjane32639249 barcelona 02 02 2016 reunio del consell executiu 160213195343 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha sancionat amb quatre milions d'euros la concessionària Aigües Ter-Llobregat (ATLL), liderada per Acciona, per subcontractar a dues filials d'aquesta companyia la prestació de diversos serveis de manera “irregular”, sense la necessària autorització del Govern català.

La Fiscalia de Barcelona va obrir una investigació per aquestes presumptes irregularitats de gestió. La decisió es va adoptar arran d'un informe remès per l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) en què es denunciava que Acciona va utilitzar dues filials per facturar uns 13 milions d'euros per treballs suposadament injustificats i sense l'autorització oficial necessària. 

Tot i que en el seu moment la Generalitat va considerar que aquestes pràctiques no justificaven la rescissió del contracte, Rull ha explicat que la Generalitat ha obert un “expedient de penalitzacions” amb relació a aquestes infraccions que comportarà una sanció de 4.035.000 euros per a la companyia concessionària.

QUALITAT I TARIFA

Notícies relacionades

La Generalitat, no obstant, considera que aquestes irregularitats, malgrat ser considerades “greus”, no són motiu suficient per resoldre el contracte de concessió d'ATLL, tal com plantejava l'Oficina Antifrau. Entén que els fets provats no han afectat de manera negativa ni la qualitat del servei ni la tarifa de l'aigua.

Acciona es va adjudicar el concurs de gestió d'ATLL en un concurs que després va ser impugnat per Aigües de Barcelona (Agbar) i, des d'aleshores, està encallat als tribunals.

Temes:

ATLL