FISCALITAT

La Generalitat estudia augmentar la taxa turística per a BCN World

El secretari d'Hisenda afirma que l'impost té recorregut per augmentar la recaptació

Tarragona  Tarragones  07 09 2012   -  Terrenos a lado de Port Aventura  destinados a nuevo parque tematico Barcelona World   BCN WORLD  Foto  Xavi Moliner El Periodico

Tarragona Tarragones 07 09 2012 - Terrenos a lado de Port Aventura destinados a nuevo parque tematico Barcelona World BCN WORLD Foto Xavi Moliner El Periodico / TERRENOS A LADO DE PORT AVENTURA DESTINADOS A NUEVO PARQUE TEMA (Xavi Moliner)

1
Es llegeix en minuts

El marge de crear nous impostos per part de la Generalitat està "molt esgotat" però el que sí que farà és reformular-ne alguns durant aquesta legislatura. A més dels canvis que s'han de fer en els impostos als grans establiments comercials i a l'aviació per imperatiu de la Unió Europea (UE), la Generalitat planeja modificar la taxa turística per incrementar-la en l'àmbit del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, abans anomenat BCN World. "Entenem que hi ha alguns destins turístics al nostre país que, en termes comparatius amb altres destins similars a Europa, estan en taxes molt inferiors als estàndards europeus", ha assegurat el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó

L'objectiu de la reforma és que "l'impost d'estades turístiques millori el seu funcionament a partir de l'experiència acumulada" des que es va posar en marxa el novembre del 2012, ha explicat Salvadó. "Entenem que hi ha sectors de l'àmbit turístic que tenen recorregut per incrementar la seva recaptació". 

Notícies relacionades

La Generalitat ha especificat que s'estudia que l'impost sigui més car per a les estades al CRT, quan aquest complex d'oci --que inclou casinos, comerços i hotels) estigui en funcionament. l'increment no afectarà els hotels de Port Aventura, sinó només els del futur projecte.

La Generalitat està treballant fa 15 dies en una proposta de canvi de taxa turística amb la intenció d'incorporar-la a la llei de mesures fiscals i financeres d'acompanyament dels Pressupostos del 2016. En el cas que s'hagi de prorrogar el pressupost, es buscarà "una alternativa"  per aprovar la modificació, ha destacat Salvadó.