RETALLADA DE DESPESES

Yahoo anuncia pèrdues i el tancament de l'oficina de Madrid

Les mesures per rebaixar despeses inclouen la reducció del 15 % de la plantilla

L'empresa tecnològica també desmunta les seus de Buenos Aires, Ciutat de Mèxic, Dubai i Milà

 

  / JULIE JACOBSON / AP

1
Es llegeix en minuts

L'empresa de tecnologia Yahoo ha anunciat aquest dimarts pèrdues de 4.359 milions de dòlars (3.995 milions d'euros) el 2015 i ha donat a conèixer un pla de retallada de despeses que inclou la reducció del 15 % de la plantilla (tal com ja va avançar dilluns el diari nord-americà 'The Wall Street Journal''The Wall Street Journal'), així com el tancament d'oficines a MadridBuenos AiresCiutat de MèxicDubai i Milà.

La companyia diu que el "agressiu pla estratègic" donat a conèixer persegueix augmentar els ingressos procedents de les operacions mòbils, el vídeo i les xarxes socials fins als 1.800 milions de dòlars aquest any.

A més, Yahoo busca que el resultat brut d'explotació (EBITDA) rondi els 1.000 milions de dòlars el segon semestre del 2016 i reduir les despeses operatives en més de 400 milions de dòlars per a finals d'any.

TRANSFORMACIÓ

"Avui estem anunciant un pla estratègic que creiem amb tota fermesa que ens permetrà accelerar la transformació a Yahoo", afirma la consellera delegada de la companyia, Marissa Mayer, en un comunicat.

Maynard Webb, president de la junta directiva de Yahoo, afirma en el mateix comunicat que el consell d'administració recolza "els esforços" de l'equip directiu de l'empresa i dóna ple suport al pla anunciat aquest dimarts. "El consell d'administració també creu que explorar estratègies alternatives addicionals, paral·lelament amb l'execució del pla de gestió, va en benefici dels accionistes", afegeix Webb.

Notícies relacionades

L'empresa ha donat a conèixer pèrdues de 4.359 milions de dòlars el 2015, enfront dels 7.522 milions de dòlars en beneficis del 2014. La salut financera de Yahoo va comptar l'any passat amb l'ajuda dels 6.300 milions de dòlars de guany per l'escissió de la seva participació en l'empresa de comerç electrònic xinesa Alibaba.

Els ingressos de l'empresa tecnològica van arribar als 4.968 milions de dòlars durant el passat exercici, enfront dels 4.618 milions de dòlars del 2014.

Temes:

Yahoo