Balanç

Fitur tanca la 36a edició amb més visitants i volum de negoci

Gairebé 232.000 persones han visitat la fira, que ha deixat 210 milions d'euros a Madrid

1
Es llegeix en minuts
Mercedes Jansa
Mercedes Jansa

Periodista

ver +

La 36a edició de la fira internacional de turisme (FITUR) ha tancat aquest diumenge les portes millorant els resultats de l'any passat. Ha rebut 231.872 visitants, uns 10.000 més que el 2014, i ha deixat 210 milions en l'economia de Madrid, uns 10 milions més que en l'edició anterior. Percentualment el principal increment ha sigut el de les cites de negoci, el 25%, fins a arribar aquest any a les 6.200. També ha tingut bona acollida entre el públic en general. Durant el cap de setmana, dies en què la fira ha estat oberta als no professionals, ha rebut més de 107.000 persones.

Notícies relacionades

Fitur experimenta cada any un creixement de públic, expositors i negoci, i es consolida com una referència en el sector mundial. Els països que més noten l'impacte positiu són els de l'Àfrica i Amèrica Llatina, sobretot els d'economies en vies de desenvolupament que busquen accedir a una part d'aquest negoci que gairebé sempre deixa beneficis. Aquest any Investur ha sigut el fòrum més actiu per mostrar al turista europeu l'atractiu dels 44 països africans assistents.

Altres xifres que mostren l'interès de l'edició d'aquest any és el nombre més alt de visitants institucionals, entre ells, 80 ministres davant els 51 de l'any passat, així com l'impacte de Fitur a les xarxes socials amb més de 150.000 seguidors i 491 bloguers.

Temes:

Turisme