AVANÇ DE LES INVESTIGACIONS

Detinguts la secretària i un nou testaferro de Rodrigo Rato

Tots dos han declarat en relació amb el delicte de corrupció entre particulars de què està acusat l'exvicepresident

La Guàrdia Civil ha traslladat la secretària de Rodrigo Rato, Teresa Arellano Carpintero, des dels calabossos de Tres Cantos fins als jutjats de la plaça de Castilla perquè passi a disposició judicial. / ACN / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La secretària personal de l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato, Teresa Arellano, i un nou testaferro de l'exministre estan detinguts des d'aquest dijous per la Guàrdia Civil, segons fonts de la investigació. Tots dos han anat a declarar en relació amb la investigació sobre les activitats econòmiques de l'expresident de Bankia, a qui s'acusa d'un delicte de corrupció entre particulars, i estan detinguts. Aquest divendres passaran a disposició judicial del jutjat número 31, que porta el cas.

Els agents han practicat registres als domicilis dels dos detinguts per recollir documentació. 

Rodrigo Rato també va anar dijous a la tarda a la Comandància de Tres Cantos (Madrid) de la Guàrdia Civil. L'exdirector gerent de l'FMI va estar acompanyat pel seu advocat després de ser citat com a imputat per l'Institut Armat.

Notícies relacionades

Rato ja va ser detingut el mes d'abril passat, però només va estar arrestat durant el temps que van durar els escorcolls a la seva vivenda i al seu despatx, unes set hores. Aquesta mesura es va produir després d'una denúncia presentada per la Fiscalia de Madrid als jutjats d'instrucció de Madrid.

També ahir es va saber que l'administrador de l'empresa Albisa Inversiones, Alberto Portuondo, a qui s'acusa d'actuar com a testaferro de Rato, va declarar davant el jutge que va pagar 40.000 euros mensuals a la societat Kradonara, propietat de l'exvicepresident.