TELECOMUNICACIONS

Eurona s'adjudica el wi-fi gratis en aeroports per 4,1 milions

Aena millorarà la velocitat i el temps de connexió gratuïta

Uns passatgers consulten els seus ’smartphones’ a l’aeroport del Prat, aquest estiu.

Uns passatgers consulten els seus ’smartphones’ a l’aeroport del Prat, aquest estiu. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA

La companyia catalana Eurona Wireless Telecom ha guanyat el concurs per prestar el servei  d'internet via wi-fi en tots els aeroports de la xarxa d'Aena a Espanya a partir de la tardor. L'empresa tecnològica va informar ahir que l'adjudicació és per dos anys, amb possibilitat d'una pròrroga d'un any més.

Aena haurà de pagar per aquests tres anys un total de 4,16 milions d'euros, distribuïts en 1,30 milions aquest any, 1,39 milions el pròxim i els 1,46 restants el 2017, segons la informació pública de contractació comercial del gestor aeroportuari.

De fet, Eurona, que també opera la xarxa de wi-fi de la ciutat de Barcelona, ja explota actualment aquest servei gratis en 28 aeroports espanyols (inclosos els del Prat, Barajas, Girona i Reus) a través de Kubi Wireless, operadora que va adquirir el 2013. Amb la nova adjudicació, Aena ampliarà aquesta prestació als 46 aeroports i dos heliports de la seva xarxa. D'aquesta manera, podrà ser utilitzada per fins a 200 milions de passatgers, segons Eurona.

La qualitat del servei també serà millor. Quan Aena va anunciar el concurs, el mes de maig passat, va afirmar que oferiria una velocitat «que multiplicarà per quatre l'actual» i per un temps «il·limitat». En realitat, sí que estarà limitat, però a 24 hores, més que suficient per a un passatger d'avió, i molt més que els 30 minuts gratis de què es pot disfrutar ara als 28 aeroports on s'ofereix aquest servei.

Notícies relacionades

Eurona va destacar que Espanya se situa «al capdavant en temps i qualitat de connexió a internet gratuïta». A més, es mantindrà el servei premium de pagament per als que desitgin més prestacions.

La tecnològica catalana preveu tancar aquest any amb una facturació de 32,1 milions d'euros, un 28% més que el 2014.