Santi Vila contraposa el seu model de "creixement sostenible" al de "decreixement" de Colau

El conseller de Territori convida a escollir entre el sistema de Dinamarca o el de Veneçuela

El conseller de Territori, Santi Vila, l’abril passat, al Palau de la Generalitat.

El conseller de Territori, Santi Vila, l’abril passat, al Palau de la Generalitat. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / LA SEU D'URGELL

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha contraposat el seu model de "creixement sostenible" al de "decreixement" de la Barcelona en Comú encapçalada per Ada Colau, que governa a la capital catalana. Davant els empresaris participants en la 26 Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d'Urgell, Vila ha defensat la necessitat d'eradicar "les ocurrències" en la gestió pública.

Així mateix, ha apostat per consensuar el model econòmic a què s'aspira. Un, ha dit, és el clàssic que ha conduït a la crisi i a un creixement desigual; un altre és el sistema de Barcelona en Comú i altres moviments similars consistent a "decréixer" i en "les desinversions", i hi ha una tercera via de "creixement sostenible" basada en la formació i la reforma de l'administració. "Ens hi juguem mirar a Veneçuela o a Dinamarca", ha alertat.

Notícies relacionades

Davant l'opció que, al seu parer, defensen els moviments alternatius que han guanyat poder, ha recordat la necessitat de combatre l'atur. Vila, que s'ha reconegut com un polític "de la perifèria" , ha alertat dels riscos per a les empreses catalanes que prosperen a l'exterior de mantenir determinades polítiques.

També ha recordat que els ajustos que han hagut de fer les administracions han minat la confiança dels ciutadans. Això, ha afegit, ha propiciat un gir a l'esquerra en les eleccions municipals del maig.

Temes:

Ada Colau