'THINK TANK' DE GRANS EMPRESES

Alierta, reelegit president de Consell de la Competitivitat

Telefónica liderarà el 'think tank' de grans empreses dos anys més

El col·lectiu preveu invertir aquest any 700 milions en iniciatives d'emprenedors

César Alierta, president de Telefónica i del CEC.

César Alierta, president de Telefónica i del CEC. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
R. M. SÁNCHEZ / MADRID

El president de Telefónica, César Alierta, va ser reelegit ahir, per unanimitat, president del Consell Empresarial per a la Competitivitat (CEC), que agrupa 17 de les principals empreses espanyoles i l'Institut d'Empresa Familiar (IEF).

Alierta presideix el CEC des de la seva constitució, el febrer del 2011, quan grans empreses espanyoles es van unir amb la finalitat d'enfortir la imatge de l'economia espanyola en un moment de gran desconfiança internacional. Des d'aleshores, a més, el think tank (centre de pensament) empresarial també s'ha dedicat a l'elaboració de propostes per millorar la competitivitat. Ahir, l'assemblea general ordinària i extraordinària del CEC, celebrada a Madrid, va reelegir Alierta com a president per dos anys més.

Notícies relacionades

A més a més d'Alierta, formen part del CEC Isak Andic (Mango), Ana Botín (Santander), Antonio Brufau (Repsol), José Manuel Entrecanales (Acciona), Isidre Fainé (La Caixa), Dimas Gimeno (El Corte Inglés), Francisco González (BBVA), Antonio Huertas (Mapfre), Pablo Isla (Inditex), José Creuheras (Grup Planeta), Florentino Pérez (ACS), Rafael del Pino (Ferrovial), Juan Roig (Mercadona) i Ignacio Sánchez Galán (Iberdrola), com també Fernando Casado, director del CEC i representant del IEF. Ahir no hi van poder ser ni González, ni Brufau.

En contra de l'expectativa existent, ahir no es va abordar l'anàlisi dels resultats electorals des del punt de vista de la inversió empresarial, segons fonts coneixedores del desenvolupament de l'assemblea. Sí que es va presentar el primer informe sobre la contribució de les empreses del CEC a l'impuls de noves iniciatives emprenedores. Segons l'informe, aquestes accions han impulsat la creació de gairebé 21.000 llocs de treball, amb un impacte superior als 1.600 milions al PIB, gràcies a una inversió directa de 653 milions el 2014. El 2015 es preveu una inversió superior a 700 milions.