Linde destaca els beneficis d'aplicar reformes estructurals

El Governador del Banc d'Espanya alerta dels riscos d'una inflació massa baixa a llarg termini

1
Es llegeix en minuts
O. G. / A. S. / SITGES

El Governador del Banc d'Espanya ha destacat avui les sinergies positives que es donen entre la política monetària i les reformes estructurals en l'economia. "Quan s'apliquen a la vegada, es reforcen mútuament i poden portar a sinergies molt positives", ha assegurat en referència a Espanya. Linde ha assegurat que "algunes reformes posades en marxa el 2012-2013 van contribuir a alleujar les tensions en els mercats financers a causa, sobretot, de la seva contribució a millorar la confiança".

Notícies relacionades

Linde, en el seu discurs a les jornades del Cercle d’Economia, ha alertat que el desancoratge de les expectatives d'inflació a mitjà termini comporta seriosos riscos per a l'estabilitat financera i de creixement, que es poden veure agreujats a països que han de seguir un procés d'ajust macroeconòmic i desendeutament.

Respecte a la crisi del Banc de Madrid i la seva liquidació, Linde ha assegurat que "el Banc d'Espanya ha sigut d'una transparència absoluta". "És un cas excepcional, no té res a veure amb la crisi de les caixes d'estalvis prèvia i el que puc dir és que un sistema de banca fiduciària està basat en la confiança i quan es produeix un problema d'aquesta mena s'ha d'actuar i era molt difícil plantejar l'ús de diner públic".