REPUNT DEL SECTOR IMMOBILIARI

El preu de la vivenda puja l'1,8% el 2014 i trenca amb sis anys a la baixa

Catalunya va ser la quarta comunitat on més es van encarir els pisos, el 2,2%

1
Es llegeix en minuts

El preu de la vivenda va tancar el 2014 amb un repunt de l'1,8%, amb la qual cosa es va anotar la primera pujada des de l'inici de la crisi el 2008, trencant així amb sis anys de contínues baixades, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Les vivenda nova es va encarir l'1,9%, mentre que el preu de la de segona mà es va incrementar l'1,7%, segons la mateixa font.

CANVI DE TENDÈNCIA EL SEGON TRIMESTRE

El preu de la vivenda va començar l'any amb un descens de l'1,6% el primer trimestre, per canviar de tendència en el segon i tercer trimestre, amb increments del 0,8% i del 0,3%, respectivament.

Notícies relacionades

Catalunya, l'increment va ser del 2,2%, percentatge que la situa com la quarta comunitat on més es van encarir els pisos, després de Madrid (2,9%), Comunidad Valenciana (2,8%) i Múrcia (2,7%). Com en el cas de l'índex estatal, el repunt a Catalunya va ser més alt en la vivenda nova (2,4%) que de segona mà (2,2%).

Les úniques comunitats autònomes que van registrar descensos interanuals en els preus van ser Astúries (0,3%), Extremadura (0,7%) i Navarra (4,2%).