CONFLICTE ENTRE ADMINISTRACIONS

El Tribunal Constitucional suspèn la llei d'horaris comercials catalana

El ple admet a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern central

Compradors al centre comercial de l’Illa, en un dels diumenges oberts.

Compradors al centre comercial de l’Illa, en un dels diumenges oberts. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat avui suspendre "la vigència i aplicació" de la llei d'horaris comercials catalana, després que el Govern central presentés la setmana passada un recurs d'inconstitucionalitat contra la normativa.

L'Executiu de Mariano Rajoy va anunciar el 21 de novembre que presentaria un recurs contra la llei --que finalment va presentar el dia 24--, al considerar que "vulnera" la legislació estatal a l'establir un règim horari "més restrictiu".

Notícies relacionades

"La regulació de la Generalitat vulnera la legislació estatal dictada en la matèria a l'establir un règim més restrictiu per a la llibertat comercial que el contemplat en la normativa bàsica estatal aplicable en tot el territori nacional en els següents aspectes", ha argumentat el Consell de Ministres. Segons aquest, si bé la Generalitat té competència per dictar la seva normativa autonòmica i l'ordenació del seu comerç interior, ha de tenir en compte els "límits" establerts en l'article 149 de la Constitució, que concedeix a l'Estat la competència per dictar normativa bàsica en la matèria.

El TC ha decidit admetre a tràmit el recurs i, per tant, suspendre la normativa. En el termini màxim de cinc mesos haurà de decidir si aixeca o no la suspensió.