ORGANISME SUPERVISOR

Linde, sobre Gowex: "No sabia ni que existís aquesta empresa"

El governador del Banc d'Espanya creu possible una revisió a l'alça de la previsió del PIB per a aquest any

El governador del Banc d’Espanya diu que no sabia res de Gowex. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El governador del Banc d'Espanya, Luis Linde, ha afirmat aquest dimarts que Gowex és un problema aïllat que afectarà mínimament la marca Espanya. "No sabia ni que existís aquesta empresa" abans que esclatés l'escàndol, ha afirmat en un acte organitzat per Nueva Economía Fórum. "Jo no sé res. No cau sota l'àmbit del Banc d'Espanya i lamento el que ha passat", ha incidit el governador de l'organisme supervisor.

Segons Linde, aquesta situació "no és bona", però es declara incapaç de jutjar si hi ha hagut algun error d'alguna institució. "És evident que no és bo per a la marca Espanya, però coses així passen a tots els països i no som l'únic cas", ha insistit el governador. "No és favorable per a Espanya, però tampoc crec que sigui un fet gaire important per a la nostra capacitat exportadora i és un tema menor", ha recalcat.

Actualització de les previsions al juliol

Notícies relacionades

D'altra banda, Linde ha assegurat que hi ha indicadors econòmics que justifiquen un cert optimisme per mantenir la previsió actual del Banc d'Espanya per a aquest any (1,2%) o fins i tot realitzar "alguna revisió a l'alça d'aquesta xifra" en l'actualització que es farà a finals de juliol.

Linde ha recordat que fins fa molt poc el Banc d'Espanya feia una sola previsió a l'any, però ara revisarà la xifra cada trimestre, de manera que la pròxima actualització tindrà lloc a finals d'aquest mateix mes. No ha volgut avançar la xifra concreta que publicarà el supervisor.