CONFLICTE LABORAL

Panrico paralitza els acomiadaments a Santa Perpètua i es tornarà a reunir amb el comitè

L'empresa deixa sense efecte 38 rescissions de contracte que s'havien de portar a terme avui

1
Es llegeix en minuts

La direcció de Panrico ha deixat sense efecte de moment els 38 acomiadaments que planejava portar a terme avui mateix entre la plantilla de Santa Perpètua de Mogoda en aplicació de l'expedient de regulació (ERO) del 2013, i tornarà a reunir-se aquesta setmana amb els sindicats per intentar arribar a un acord general.

La companyia que elabora els dònuts ha donat així marxa enrere a l'anunci sobre l'enviament de 38 cartes d'acomiadament que va realitzar davant el comitè d'empresa divendres passat en l'última reunió del període de consultes de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

El president del comitè d'empresa de Santa Perpètua de Mogoda, Ginés Salmeron, ha explicat que l'empresa s'ha compromès a no enviar aquestes cartes fins que hagi tingut lloc una nova reunió al llarg d'aquesta setmana, en què s'espera poder tancar un acord global per reduir l'impacte de l'ERO i introduir canvis a l'ERTO.

L'ERO, que la companyia va presentar el 2013 i que va ser avalat en part per l'Audiència Nacional, preveu l'extinció de 133 llocs de treball de la planta catalana i els sindicats negocien per rebaixar aquest nombre el màxim possible.

Vuit mesos de vaga

Notícies relacionades

Per la seva part, els sindicats aspiren també a convèncer la direcció que escurci la durada de l'ERTO, que Panrico preveu mentre porta a terme els treballs necessaris per condicionar la fàbrica de Santa Perpètua després de vuit mesos de vaga.

A més, el comitè sol·licita que l'empresa avanci als treballadors el 50% de la quantitat que els correspon per desocupació per aplicació de l'ERTO, davant els endarreriments que existeixen per cobrar aquesta prestació, i que complementi aquesta quantitat fins a arribar al cent per cent del salari. La direcció ja s'ha compromès també a reconvertir les vacances que havia donat als treballadors de Santa Perpètua en dies de permís retribuït.