CONFLICTE LABORAL

Panrico presenta un ERO temporal per a la fàbrica de Santa Perpètua

La Generalitat i els treballadors rebutgen d'entrada la mesura pel seu caràcter unilateral

1
Es llegeix en minuts

Panrico ha presentat aquest dimecres la sol·licitud d'un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per reactivar la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) de forma progressiva i perquè els trballadors del centre comencin a cobrar, tal com va demanar aquest dilluns la Generalitat.

La mesura no ha convençut els treballadors, pel seu caràcter unilateral, ni tampoc la Generalitat. El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha rebutjat l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que ha presentat sense preavís aquest dimecres Panrico per a la seva fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda i ha dit que només farà més difícil la negociació.

Notícies relacionades

La companyia d'alimentació ha informat en un comunicat que ha decidit fer aquest pas "sense dilació i sense esperar a una hipotètica desconvocatòria de vaga" per part del comitè d'empresa, davant la reclamació per part de la Generalitat de respostes positives, fets i signes positius i inequívocs que permetin avançar en el procés.

Amb tot, manté la seva postura que per trobar una solució, la plantilla de Santa Perpètua ha de desconvocar la vaga, desjudicialitzar el procés, negociar l'ERTO i negociar una possible reducció de l'impacte de l'ERO estatal al centre català sense millores de les indemnitzacions ni altres mesures que puguin perjudicar els centres de Panrico a la resta d'Espanya.