Blesa acusa el jutge Silva d'acabar amb el seu "prestigi"

L'exbanquer afirma que el magistrat li va fer "molt de mal"

Miguel Blesa presta declaració en el judici contra el jutge que el va portar a la presó. / ATLAS / Madrid

1
Es llegeix en minuts
P. ALLENDESALAZAR / Madrid

Miguel Blesa, expresident de Caja Madrid, ha acusat el jutge Elpidio José Silva, que el va enviar dues vegades a la presó, d'haver-li causat un "gran mal" per la seva actuació en l'anomenat 'cas Blesa'. "He patit molt en la meva vida personal, professional i familiar, i en el meu prestigi, que en tenia", ha assegurat com a testimoni en el judici que es porta a terme contra el magistrat per prevaricació.

"I no només per les dues presons que va decretar de forma injusta, sinó perquè no ha parat d'aparèixer en ràdios i televisions criticant-me. Va arribar al paroxisme de dir que jo em dedicava al tràfic d'armes amb altres il·lustres persones", ha argumentat.

Silva ha intentat que el tribunal deduís testimoni a Blesa per fals testimoni per afirmar que no tenia enemistat amb el mateix jutge acusat perquè, segons ell, va assegurar públicament que no era un bon magistrat. El tribunal ha rebutjat aquesta petició.

Jutge imparcial

Notícies relacionades

"Amb motiu de la sortida de Soto del Real vaig dir breument a uns periodistes que volia que tot es resolgués i que volia un jutge imparcial. Ell va dir en una ràdio o a la televisió que si jo creia que això era un restaurant i podia elegir el menú. Seguint amb el símil gastronòmic, jo vaig dir que l'únic que pretenia era que no em donessin menjar avariat", ha afirmat l'exbanquer.

L'interrogatori del fiscal s'ha centrat en les dues vegades que Silva va enviar Blesa a la presó, la segona sense fiança, i en el paper que va jugar en això el sindicat ultra Manos Limpias. "Tenia totes les sospites que no s'estava actuant de forma imparcial. (...) Ens temíem que passaria el que va passar. El representant de Manos Limpias ja havia anunciat que tornaria a la presó i que ho faria sense fiança", ha mantingut l'expresident de Caja Madrid.

Temes:

Miguel Blesa