DEMANDA PER UNA FALLIDA FINANCERA

El jutge desestima imputar Blesa i Fernández Ordóñez pel cas Bankia

L'Audiència Nacional es reserva la possibilitat de fer-ho més endavant

 L’exgovernador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez (i), acompanyat de l’expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa. EFE/Paco Campos

 L’exgovernador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez (i), acompanyat de l’expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa. EFE/Paco Campos / Paco Campos (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu harebutjat imputar l'expresident de Caja MadridMiguel Blesa, l'exgovernador delBanc d'Espanya Miguel Angel Fernández Ordóñezi el president de laComissió Nacional del Mercat de Valors,Julio Segura, en la causa que investiga les pressumptes irregularitats comeses en la gestió de l'entitat Bankia.

El magistrat no ha acceptat, de moment, la imputació que li demanava un dels querellants, Mans Netes, encara que adverteix, en un acte que la demanda va ser presentada en primera instància davant el Jutjat d'Instrucció número 9 de Madrid que es va inhibir a favor seu i per això serà en l'àmbit de la qüestió de competència quan es pronunciï "sobre si els fets guarden relació amb el que ja s'ha investigat".

Notícies relacionades

El sindicat sol·licitava al jutge que investigués aquests dos exalts càrrecs, l'exconseller de l'entitat i expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, i els consellers tant de Caja Madrid com de Bankia durant les presidències de Blesa i de Rodrigo Rato, per la presumpta comissió de delictes societaris, d'administració deslleial, apropiació indeguda, estafa, falsedat en document mercantil i imprudència greu en el control de les societats.

Mans Netes acusava en la seva querella Blesa de concedir un crèdit dolós per import de 26,6 milions d'euros Díaz Ferrán en què figurava com a "garantia un 'holding' empresarial que es trobava en fallida". La querella assegura també que Blesa va concedir un altre crèdit irregular, en aquest cas la promotora immobiliària Martinsa-Fadesa. Mans Netes considerava, a més, que l'exgovernador del Banc d'Espanya Fernández Ordóñez va cometre una imprudència greu "al no prestar la diligència deguda com a òrgan supervisor i de control".