INFLACIÓ

Competència proposa que hi hagi llibertat d'horaris comercials

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El president de la Comissió Nacional de la Competència (CNC), Luis Berenguer, va defensar ahir la necessitat de derogar l'actual legislació comercial que limita els horaris, l'obertura en festius i l'establiment de grans superfícies. Segons Berenguer, l'actual repunt de la inflació per aliments i petroli, unit a la necessitat de traslladar la Directiva de Liberalització dels Serveis, "constitueix una ocasió única per derogar aquesta legislació".

Notícies relacionades

En una conferència al Club Siglo XXI, la màxima autoritat en Defensa de la Competència va opinar que "poques vegades es podran trobar exemples d'una legislació tan negativa per als interessos dels consumidors i que s'hagi evidenciat tan incapaç de resoldre els problemes del col.lectiu protegit, els petits comerciants", com aquesta. Segons Berenguer, "al suprimir les restriccions comercials s'incrementarà la competència i també es reduiran els preus". Però "molt ens temem que a l'estar en un moment preelectoral no hi haurà cap actuació en aquest sentit", va lamentar.

Respecte a l'alça dels aliments, Berenguer va comentar que la CNC vigilarà qualsevol indici de concertació de preus i "actuarem amb fermesa". Serà així "encara que aquesta coordinació no adopti la forma d'un acord escrit, firmat i rubricat", sinó formes "més sofisticades", com per exemple "l'aparentment asèptic pronòstic en el sentit que determinats esdeveniments poden ocasionar un increment de preus, increment que s'arriba a quantificar".