BATALLA PER LA PRIMERA IMMOBILIÀRIA

Les accions de Metrovacesa es disparen en borsa arran de les opes

Els Sanahuja es gasten 1.212 milions, però no n'obtenen el control

1
Es llegeix en minuts
SALVADOR SABRIÀ / BARCELONA

L'acció de la immobiliària Metrovacesa va tancar la jornada borsària d'ahir, l'endemà de tancar-se les dues opes parcials sobre l'empresa, amb una pujada espectacular, el 15,8%, i una cotització rècord: 90,15 euros. Amb aquestes dades, els inversors particulars van actuar com les caixes d'estalvis que formen part del consell d'administració, van acudir amb una petita part de les seves accions a les ofertes de la família Sanahuja (Cresa) i del president de la companyia, Joaquín Rivero, però es van reservar una altra part per vendre al marge de les dues operacions o mantenir-se a l'empresa.

A l'opa de Cresa sobre el 20% de Metrovacesa, a 78,10 euros, va acudir el 15,25% del capital de l'empresa, segons les últimes dades facilitades ahir per la firma catalana. La de Rivero i l'empresari Juan Bautista Soler, sobre el 26% del capital, a 80 euros, va ser acceptada per prop del 24% del capital, segons dades de fonts pròximes al president.

TOTS SATISFETS

La família Sanahuja s'ha gastat en l'operació més de 1.212 milions d'euros i no ha aconseguit el seu objectiu quan va iniciar aquest procés: convertir-se en l'accionista decisiu de la immobiliària. Malgrat això, el director general de Cresa, Jesús García de Ponga, va mostrar la seva satisfacció pel resultat de l'oferta perquè els havia permès elevar la seva participació.

Notícies relacionades

En l'altre front de la batalla, l'equip de Rivero es considerava ahir el guanyador perquè havia aconseguit els objectius que s'havia marcat al presentar la contraopa a l'oferta de Cresa: impedir que un sol soci pugui decidir el futur de l'empresa, assegurar que les decisions es prenguin per acords entre els membres del consell i mantenir en borsa un percentatge suficient d'accions per seguir a l'Ibex 35.

Després de les dues opes, els Sanahuja controlen el 39,45% del capital i Rivero i Soler, el 36,14%. No obstant, com que el president de l'empresa compta amb el suport de les tres caixes d'estalvis que controlen un 10,22% més i que s'han enfrontat a Cresa, el seu pes real a l'hora de prendre decisions és del 46,36%. Una diferència de gairebé el 7% del capital a favor de Rivero i els seus aliats, quan abans de les opes no arribava a l'1%.