Del llibre de l'estiu a la primera vegada que Milena Busquets va veure un mort

Les editorials busquen la novel·la que es consagri com la més venuda de l'estiu. Joël Dicker torna a sortir com a favorit

L'escriptora rememora què va sentir al veure el cos sense vida de la seva àvia en el capítol que tanca la trilogia 'La meva primera vegada'

amargets34832015 portada del dominical 724 joel dicker del 31 de julio de 210160728160225

amargets34832015 portada del dominical 724 joel dicker del 31 de julio de 210160728160225

1
Es llegeix en minuts

La temporada d'estiu ajuda les editorials a quadrar els comptes. Afinen l'olfacte i rastregen el mercat per trobar la novel·la que es pugui guardonar amb el ceptre estiuenc de ‘llibre més venut’. El jove autor suís Joël Dicker va ser mereixedor d'aquest títol honorífic l'any 2013 amb ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’, i aquest any torna a sortir com a favorit amb ‘El llibre dels Baltimore’. "Serà el llibre de l'estiu perquè Dicker és un autor molt transversal, que agrada a molta gent. Es poden sentir còmodes llegint-lo tant xavals que es comencen a endinsar en la lectura com gent amb un bagatge lector", pronostica l'editora de La Campana, Isabel Martí. Altres editorials i autors també presenten les seves propostes estivals.

‘Dominical’ tanca la trilogia ‘La meva primera vegada’, en què escriptors han explicat primeres experiències vitals que els han marcat, amb Milena Busquets, autora de ‘També això passarà’, que relata com va viure la mort de la seva àvia.

El suplement d'EL PERIÓDICO també li llegeix la mà al 'cantaor' José Mercé, que estrena el disc ‘Doy la cara’, i descobreix, entre altres coses, la seva incredulitat i l'experiència més estranya que va tenir en un escenari.

A més, el setmanari planteja 10 jocs per aprofitar les possibilitats que ofereix la platja, inclou una sessió de moda on els protagonistes són els conjunts d'americana i pantalons i les gavardines, proposa cosmètics per pal·liar l'efecte negatiu de la vida a l'urbs sobre la pell i, per últim, 'Dominical' s'acomiada amb una reflexió sobre el plaer d'un massatge a la perruqueria.

'MUJER HOY' 

Notícies relacionades

Estrella Morente, que s'estrena com a Lisístrata a l'escenari de Mèrida, parla de la relació amb la tauromàquia (el seu marit, Javier Conde, és torero), de la sexualitat de les gitanes i del salt a la interpretació. “No tinc por, però sí un respecte abismal. Quan estàs interpretant, la musicalitat està en la paraula. I convertir les paraules en música sense que ho siguin em sembla de mag”, reconeix la 'cantaora'.

‘Mujer Hoy'’ ofereix en exclusiva un relat d'Alicia Giménez Bartlettpremi Planeta 2015, dóna consells sobre com suportar la síndrome d'abstinència provocada per unes vacances sense internet i entrevista la doctora Marta Garaulet, experta mundial en cronobiologia, que explica la “dieta de les hores”.