Sara Pi es deixa anar amb el ball

La cantant barcelonina demostra en 'Break the chains' que Brasil és una de les seves passions. Aquí interpreta una de les cançons d'aquest nou disc i fa una demostració de l'altra: la dansa oriental

Sara Pi i Érico Moreira interpreten ’don’t give up’ / RICARD FADRIQUE

Sara Pi i Érico Moreira interpreten ’don’t give up’
’Making of’ de la sessió de fotos a Sara Pi

/

2
Es llegeix en minuts
IMMA MUÑOZ

La dona que s'amaga darrere el vel es disposa a desplegar davant la nostra càmera una de les seves armes de seducció. No la principal, perquè aquesta no es pot reduir a punts de llum: la veu de Sara Pi, càlida i plena de matisos, esculpida per brodar la fusió de ritmes brasilers, soul i R&B que són els seus discos (el que la va donar a conèixer fa dos anys, 'Wake up', i el que acaba de llançar al mercat,'Break the chains'), s’escapa de qualsevol intent de capturar-la.

La cantant barcelonina ens captivarà aquí desvelant-nos l’altra de les seves grans passions: la dansa oriental. “Vaig rebre la meva primera classe als 14 anys, a la part del darrere d’una botiga de roba, amb una professora i la meva germana. Sempre havia ballat a casa (jazz, clàssica), des de molt petita”, explica.

Va ser aquest interès natural per la dansa el que la va portar fins a aquesta disciplina, desposseïda, en aquells primers anys, de la sensualitat que la Sara d’avui, amb 28 anys complerts, sap imprimir-li. Va perfeccionar la tècnica durant anys, i un dia va passar d’alumna a professora. “Vaig impartir classes d’iniciació durant anys. De fet, era el meu mitjà de vida abans de poder-me dedicar professionalment a la música –diu–. Però ara fa temps que 

Notícies relacionades

no ballo”. 

Normal: està bolcada en la promoció de 'Break the chains' (el presentarà el 3 de desembre a la sala Apolo 2, de Barcelona), un treball que ha creat juntament amb el seu altre jo, el músic i productor brasiler Ericco Moreira, responsable últim del seu so. “Es nota que la seva mà hi és molt més present que en el disc anterior. Té un segell molt més nostre, i marca el camí que volem seguir: molt Brasil i molt soul”, explica la Sara. Un Brasil, el d’aquest tàndem, que va més enllà de l’arxiexplotada bossa nova, i en què sorprenen ritmes com el baiao, el maculelé o el maractú. Amb un objectiu que queda clar ja des del títol: trencar cadenes. “'Wake up' convidava a despertar-se. Ara, ja desperts, hem mirat al nostre voltant i hem observat la realitat en la qual estem immersos. Amb tot el que té de bo i de dolent: les imposicions, la manipulació, els bloquejos. Els que ens carrega el sistema i els que ens carreguem nosaltres mateixos. I ens en volem alliberar. Trencar les cadenes”. Cantant. I ballant.