El canvi social sobre dues rodes

Nou fanàtics de la bicicleta expliquen com els ha transformat la vida i la seva relació amb l'entorn l'ús d'aquest transport etern

El retorn del Cigala al flamenc, l'aliança de Port Aventura i el Cirque du Soleil, consells per sobreviure a l'estiu i una escapada a les illes Fèroe completen l'oferta

Pau Arenós ens presenta el contingut del Dominical / ANAHÍ GALLARDO

1
Es llegeix en minuts

¿Què hi ha darrere de l'actual febre per les bicicletes? Raons d'estalvi, comoditat i potser moda, sí, però també filosofia de vida que nou usuaris molt diferents d'aquest transport etern --des de l'escriptor Santiago Roncagliolo fins al professor d'estètica de la Complutense Enrique Lynch, passant per filòlegs, dissenyadors, empresaris i periodistes-- expliquen a 'Dominical'. "Utilitzar la bici és un gest que afecta tota la societat", diu un d'ells. 

La cara més destacada de la revista és la de Diego el Cigala. Després d'haver dedicat exitosos discos als boleros i els tangos, el 'cantaor' torna a les arrels amb un disc de flamenc pur: 'Vuelve el flamenco'. Establert a Santo Domingo des de fa un any, explica per què se n'ha anat a viure a la República Dominicana i com és el seu dia a dia allà. Com a mostra, una frase reveladora: "Aquí m'agrada viure durant el dia. Si no, de nit, tornaria al vampirisme". 

Notícies relacionades

I a les portes de l'agost, consells per sobreviure al mes de vacances per excel·lència: 25 coses que hauria de tenir en compte per aconseguir un perfecte relax estival. I si ho pot fer a les illes Fèroe, un arxipèlag tan diminut com màgic, encara millor. Però si es queda aquí sempre es pot arribar a Tarragona a veure el resultat de la fusió de dos gegants de l'oci: el parc temàtic Port Aventura acull les funcions de 'Kooza', un altre dels èxits planetaris del Cirque du Soleil.