Històries silenciades

‘Payasas, bártulos y cachivaches’ a la biblioteca Marta Mata de Cornellà

  • S’emmarca dins del Festival Internacional de Pallassos i rescata dades i fragments de la vida de les pallasses «de les quals no teníem notícies»

‘Payasas, bártulos y cachivaches’ a la biblioteca Marta Mata de Cornellà

Festival Internacional de Payasos de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La biblioteca Marta Mata de Cornellà (Baix Llobregat) acull, fins al 21 d’octubre, l’exposició ‘Payasas, bártulos y cachivaches’, de Merche Ochoa.

Aquesta mostra que s’emmarca dins del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, rescata dades i fragments de la vida de les pallasses «de les quals no teníem notícies», expliquen des del certamen.

«Una aventura en què cada troballa, per petita que sigui, és un triomf contra l’oblit de la memòria d’aquestes dones, una fita que els rescata de la invisibilitat històrica, en definitiva, un acte de justícia poètica», destaquen des del festival.

Visibilitzar-les a través de fotografies, cartells, objectes, vestuaris i tota mena d’estris i andròmines és una manera d’«acostar-les al públic dotant-les de corporeïtat i referències tangibles», afegeixen.

Premio Nacional de Circo 2014

Nascuda a La Rioja, Meche Ochoa es va establir el 1998 a Barcelona, on va desenvolupar la seva vida professional com a pallassa, directora i pedagoga.

Notícies relacionades

Com a pallassa, ha treballat de manera ininterrompuda des de 1990 i el 2011 va fundar l’espai d’investigació i formació ‘El Rinclowncito’. Així, el 2014 va rebre el Premio Nacional de Circo.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà