Reciclatge

Humana va recollir 150 tones de roba al Baix Llobregat durant el primer semestre de l’any

  • Des de l’entitat assenyalen que el 90% tindrà una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge

Humana va recollir 150 tones de roba al Baix Llobregat durant el primer semestre de l’any

Humana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil van permetre recuperar 149 tones a la comarca del Baix Llobregat durant el primer semestre d’aquest any per part d’Humana Fundació Poble per a Poble, l’equivalent a 605.000 peces.

Des de l’entitat assenyalen que el 90% tindrà una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular. «A més, aquesta gestió del residu tèxtil ha evitat l’emissió de 911 tones de CO2», afegeixen.

Així, l’entitat sense ànim de lucre ha recuperat 149 tones de gener a juny, per 113 en el mateix període de l’any passat, cosa que suposa un increment del 32%.

Les 605.000 peces recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). «El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció; després, el reciclatge; finalment, quan no queda més remei, l’avaluació energètica o enviar-lo a l’abocador», afirma Rafael Mas, director de Projectes i Relacions Externes d’Humana.

«La recollida selectiva de roba té un gran potencial per garantir una segona vida: gairebé el 60% es pot reutilitzar i el 32% reciclar. Per això és important que es dipositi en un contenidor de roba, perquè gairebé el 90% del residu tèxtil no acaba en el punt de recollida adequat sinó a les escombraries», asseguren des d’Humana.

Els municipis de la comarca del Baix Llobregat on Humana va recollir més quantitat de roba utilitzada són: Gavà (67 tones), Cornellà (24), Cervelló (13) i Castelldefels (13).

Beneficis ambientals i socials

Des de l’entitat defensen que la reutilització del tèxtil contribueix a la lluita contra el canvi climàtic: «Per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per ser incinerada) s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO2», segons un estudi d’Humana.

Notícies relacionades

Així, les 149 tones recuperades al Baix Llobregat per Humana van evitar l’emissió de 911 tones de CO2.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà i de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà