MANDAT 2019-2023

El PSC i En Comú Movem subscriuen un acord de govern a Cornellà

Malgrat la majoria absoluta dels socialistes, els dos grups han pactat incorporar els dos regidors dels comuns al nou organigrama municipal

El cartipàs es divideix en 8 àrees, compta amb 5 tinents d'alcaldia i incorpora un departament dedicat a programes estratègics i de futur

photo-2019-06-27-10-43-53

photo-2019-06-27-10-43-53

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els grups municipals del PSC i En Comú Movem Cornellà han subscrit un acord de govern per al mandat 2019-2023 a Cornellà, pel qual els dos regidors dels comuns s’incorporen a l’organigrama del nou consistori al costat dels14 regidors socialistes.

Malgrat haver guanyat les eleccions municipals del passat 26 de maig amb majoria absoluta (amb majoria absoluta14 regidors de 25), Antonio Balmóninvestit de nou alcalde el passat 15 de juny, ja va anunciar la seva intenció d’oferir acords de govern als grups de l’oposició.

Acords que no es van materialitzar abans del ple d’investidura però que,com ja va avançar a aquest diari el portaveu dels comuns, Claudio Carmona, era probable que es produïssin a posteriori, atesa la predisposició de la formació d’arribar a una entesa amb els socialistes.

Així, els dos regidors d’En Comú Movem, Claudio Carmona i Sergio Gómez, formaran part del cartipàs durant els pròxims quatre anys, en un govern dividit en vuit àrees, cadascuna a càrrec d’un regidor, més quatre regidors adscrits amb responsabilitats específiques.

Direcció de programes estratègics

Com a element nou es pot destacar la incorporació de la direcció de programes estratègics i de futur a l’àrea de Presidència. Una decisió que, segons el consistori, respon a la voluntat del govern de “potenciar el desenvolupament sostenible de la ciutat”.

Així, aquesta àrea tractarà grans projectes com la transformació ambiental mitjançant el projecte Cornellà Natura, el Pla Comunitari de Sant Ildefons o el Pla Integral de Fontsanta, així com la Guàrdia Urbana i les competències sobre seguretat pública, transport i mobilitat.

Un govern dividit en 8 àrees

Les vuit àrees en què es divideix el consistori, a més de Presidència –a càrrec de la tinenta d’alcaldia Emilia Briones–, inclouen Política Territorial i Espai Públic, dirigida per Antonio Martínez; Economia i Administració, a càrrec de Sergio Fernández i Igualtat i Educació, per a Rocío García.

El regidor dels comuns Claudio Carmona s’encarregarà de les Polítiques Mediambientals i Comunitàries, Ot Garcia farà el mateix amb Cultura i Comunicació, Joana Piñero s’encarregarà de Polítiques Socials i Lidia Gómez de l’àrea de Joventut i Acció Ciutadana.

Quant a les delegacions específiques, la de Participació Ciutadana (dins de Presidència) estarà dirigida per Manel Clavijo; la de Comerç i Turisme per Nelia Martínez; la de Polítiques Comunitàries per Sergio Gómez, d’En Comú Movem, i la delegació d’Esports (dependent de l’àrea de Cultura i Comunicació) estarà en mansd’Enrique Vanacloy.

Impuls a la participació ciutadana

La creació d’aquestes àrees específiques de Participació Ciutadana, Polítiques Comunitàries i Comerç i Turisme respon, segons el consistori, a la voluntat de posar l’accent en les polítiques d’atenció a les persones, una cosa que ha suposat també la reorganització d’algunes atribucions entre els vuit regidors d’àrea.

Per exemple, Joventut i Acció Ciutadana deixa d’estar vinculada a Cultura, que incorpora Comunicació; Igualtat i Educació passen a formar part de la mateixa àrea, a la qual s’afegeix Salut Pública, i Polítiques Comunitàries, amb responsabilitats en cooperació, nova ciutadania, memòria històrica o política d’ocupació, es converteix en una delegació específica.

Notícies relacionades

Antonio Martínez (PSC) exercirà la responsabilitat de primer tinent d’alcaldia, seguit de quatre regidors més amb càrrec de tinents d’alcalde: Emilia Briones, Sergio Fernández, Rocío García i Claudio Carmona (ECMC).

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA