Dignitat dona

La discoteca que feia una crida a unir-se a "la manada" es disculpa i aclareix que no ho va associar a la violació

L'Ajuntament de Cornellà portarà als tribunals el local per atemptar contra la dignitat de la dona

1
Es llegeix en minuts

La direcció de la discoteca Phant de Cornellà de Llobregat s'ha disculpat després que una campanya de promoció que feia una crida a unir-se a "la manada" hagi causat polèmica per ser l'expressió que usaven els homes que van violar una dona en grup als Sanfermines, i ha assegurat que no ho van associar a aquest succés.

A la publicació, ha explicat que el nom del local és l'abreviatura d'elefant en anglès (elephant), un animal que els va inspirar per la seva noblesa i treball en equip: "Crear un espai de camaraderia, en el sentit més innocent de la paraula, és l'objectiu de la nostra campanya", afirmen en una publicació a Instagram recollit per Europa Press.

"La interpretació en qualsevol altre sentit ni tan sols va passar per les nostres ments quan vam desenvolupar la campanya. Tot i això, ens volem disculpar-nos si ha donat peu a una altra interpretació i convidar-vos a ser part del 'nostre grup", han assegurat al text.

La direcció assegura que vol tenir l'oportunitat d'explicar-se davant els seus seguidors "amb motiu d'alguns comentaris" que han aparegut sobre la campanya, i que la seva intenció és la de crear un espai lúdic i de diversió sana.

Denúncia del Consistori

L'Ajuntament de Cornellà ha anunciat moments abans d'aquesta publicació que portarà als tribunals i davant l'Observatori d'Igualtat de Gènere de la Generalitat la discoteca per atemptar contra la dignitat de les dones i considera que aquesta publicitat, que s'acompanyava d'una fotografia d'una dona, "és ofensiva, denigra la dona i la relega a ser només un objecte sexual".

Notícies relacionades

La discoteca ha usat aquesta expressió en almenys dues imatges, que han recollit alguns usuaris de les xarxes socials abans que fossin esborrades, amb frases com: "Falten pocs dies perquè t'uneixis a la manada" -en referència a la seva obertura-, i 'Benvinguts a la manada', acompanyades d'emoticones d'elefants.

Més notícies de Cornellà