CONCERTS

Núria Graham i Christina Rosenvinge, protagonistes del Nits d'Estiu de Cornellà

El parc de Can Mercader i el Castell, escenaris del certamen anual que se celebrarà durant tot el mes de juliol

Un moment de l’actuació de Núria Graham en el recital ’Som refugi’, a la sala Apolo.

Un moment de l’actuació de Núria Graham en el recital ’Som refugi’, a la sala Apolo. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Música de tots els registres per a tot tipus de públics, en concerts gratuïts a l'aire lliure. Noms com Núria Graham, Christina Rosenvinge o Najwajean encapçalen un Nits d’Estiu que omplirà les hores nocturnes del mes de juliol d'activitats al Castell o el parc de Can Mercader de Cornellà.

La primera actuació serà el divendres, 1 de juliol, amb el grup de rock Mambo Jambo en el parc de Can Mercader, que comptarà amb teloners com el grup Red N. Rebel. A partir d'aquí, tots els divendres, Cornellà tindrà en aquest parc emblemàtic de la ciutat l'actuació de grups musicals de gran qualitat i projecció.

El divendres 8 de juliol, el torn serà per a una de les figures femenines més emblemàtiques del rock de les últimes dècades: Christina Rosenvinge, que visitarà Cornellà per inundar Can Mercader amb l'essència i el ritme del seu últim treball, ‘El Nostre’. Un nou disc en el que, com ella mateixa anunciava fa uns mesos, “hi ha més electrònica i un so més psicodèlic”.

Un altre plat fort vindrà de la mà del grup de pop electrònic Najwajean. Després de set anys dedicats a les seves respectives carreres en solitari, el duo que va redefinir els límits entre el pop i l'electrònica a finals dels noranta torna amb 'Bonzo'. Amb nous sons, però sense abandonar les seves arrels, Najwa Nimri i Carlos Jean tornen a situar-se en l'avantguarda de la música electrònica espanyola, disposats a revolucionar el panorama musical.

CONCERTS DE PETIT FORMAT

Els dimecres i els dijous les actuacions seran al Castell, on es podrà gaudir de lectures dramatitzades, música mediterrània, clàssica, jazz, folk-rock o lírica. Destaquen l'espectacle de jazz de Valentí Moya i Joan Pau Cumellas Quartet; la música balcànica de Basarab; una lectura dramatitzada, ‘Converses: Shakespeare vs Cervantes’, o la força d'una de les promeses del folk rock, Núria Graham.

Notícies relacionades

Els recitals de Samavad, Roger Mas Trio i un concert líric amb la soprano de Cornellà María del Mar Humanes seran altres de les propostes més intimistes d'aquesta programació.

Més notícies de Cornellà