El ritme refrescant de Blaumut, el penúltim cap de setmana de les Nits d'Estiu de Cornellà

El cicle també homenatja el tricentenari del 1714 amb un concert de música barroca

Música Directa: Acústic de Blaumut / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / Cornellà de Llobregat

La programació cultural de les Nits d’Estiu de Cornellà enfila la recta final d'un juliol amb més d'una trentena de propostes refrescants de música, teatre, cine a l'aire lliure i activitats estivals per a tots els públics.

El plat fort d'aquesta setmana, el divendres a partir de les 22 hores al Parc de Can Mercader, és l'actuació del grup Blaumut, acompanyats com a teloners pel grup Bastante.

El que defineix aquesta formació són les lletres plenes d'imatges, els arranjaments d'instruments de corda i el so que produeixen diversos trastos que els seus intèrprets utilitzen al damunt de l'escenari.

El 2012 van publicar ‘El turista’, un disc en català que dibuixa l'ambient dels temes escrits per Xavi de la Iglesia. Precisament, el nom Blaumut apareix en el tema ‘Islàndia’ del disc d'aquest mateix disc.

La formació la integren Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (veu i guitarra), Vassil Lambinov (violí) i Manel Pendrós (bateria).

Música barroca en honor al Tricentenari  

24 hores abans, el dijous a les 22 hores i en aquest cas al Castell de la localitat, les Nits d’Estiu acosten als veïns de Cornellà un concert de música barroca al voltant de la figura de Josep Gaz (1656-1713), com a acte commemoratiu del Tricentenari del 1714, a càrrec de l'Associació Música Antiga de Girona.

També al Castell però en aquest cas dissabte, tindrà lloc el concert de la formació Tururut Bonaigua, integrada per Amadeu Rosell (veu, guitarra i acordió diatònic), Jordi Palau (flauta, flabiol i veus) i Pep Solà (bateria i percussions). L'acte l'organitza l'Agrupació Sardanista local.

Continuen també les activitats de la Ludoteca al Museu Agbar i encara queden pendents per a la setmana que ve activitats musicals i la celebració del Dansafolk.

Notícies relacionades

Més notícies de Cornellà

 

Temes:

Blaumut