Alimentació
Aquests són els 14 al·lergògens que han d’incloure totes les cartes dels restaurants
Per a les persones que pateixen algun tipus de trastorn, intolerància o al·lèrgia alimentària hi ha un abans i un després de l’entrada en vigor de la normativa que obliga els bars i restaurants a informar sobre els al·lergògens de cada plat. Aquesta informació, que no ha de constar només per escrit, sinó que pot ser també oral (se li pot preguntar al cambrer o, a través d’aquest, al cuiner), ve de vegades acompanyada d’alternatives. Així, per exemple, hi ha restaurants que ofereixen al client la possibilitat de menjar una versió del mateix plat sense gluten, sense fruits de clofolla o cacauets, o sense api, mostassa ni grans de sèsam.
També estan incloses a la llista les preparacions que continguin crustacis, mol·luscos i peix, ous, soja i lactosa. La relació es completa amb el diòxid de sofre i els sulfits i els tramussos.
- L’empresa Corominas deixa un deute de 200.000 euros
- A Collserola Trobats 50 senglars morts dins del radi d’afectació de la pesta porcina africana
- ÒBIT La il·lustradora i muralista Amaia Arrazola mor als 41 anys
- La Vall d’Hebron tanca 272 llits a l’estiu per falta de diners
- Dades del padró La població estrangera de Barcelona es multiplica per 16 des de finals del segle XX
- Llibre i vídeo Avanç del missatge nadalenc
- La tribuna Puigdemont, ¿com James Dean?
- Tribunals La Fiscalia critica els imputats per voler anul·lar el cas Montoro
- Cas Koldo El jutge prohibeix sortir del país a Pelegrini, exdirectiu d’Acciona
- Crisi interna Els crítics d’ERC a BCN impugnen el congrés per triar nou líder
