Alimentació
Aquests són els 14 al·lergògens que han d’incloure totes les cartes dels restaurants

Per a les persones que pateixen algun tipus de trastorn, intolerància o al·lèrgia alimentària hi ha un abans i un després de l’entrada en vigor de la normativa que obliga els bars i restaurants a informar sobre els al·lergògens de cada plat. Aquesta informació, que no ha de constar només per escrit, sinó que pot ser també oral (se li pot preguntar al cambrer o, a través d’aquest, al cuiner), ve de vegades acompanyada d’alternatives. Així, per exemple, hi ha restaurants que ofereixen al client la possibilitat de menjar una versió del mateix plat sense gluten, sense fruits de clofolla o cacauets, o sense api, mostassa ni grans de sèsam.
També estan incloses a la llista les preparacions que continguin crustacis, mol·luscos i peix, ous, soja i lactosa. La relació es completa amb el diòxid de sofre i els sulfits i els tramussos.
- Compromís amb ERC El Govern es prepara per aprovar al setembre la quitació del deute de Catalunya, extensible a totes les autonomies
- Previsió meteorològica Pluges a Catalunya: el Meteocat activa avisos en aquestes comarques
- Nou autonomies aporten recursos als territoris afectats pel foc
- Montoro va ser alertat d’una investigació a Palma sobre el PP
- L’entrada d’una massa d’aire fred posa en alerta Catalunya
- Conflicte al Pròxim Orient L’operació militar d’Israel a Cisjordània provoca el desplaçament més destacat de palestins des del 1967
- Tribunals Una veïna de Sant Adrià s’enfronta a 25 anys de presó per matar la seva parella amb «118 ganivetades» simulant «un joc sexual»
- Focs forestals Astúries entrarà amb maquinària pesada a Lleó per prevenir nous incendis: «Farem una línia de defensa»
- Badalona alerta del perill de saltar des del pont del Petroli
- El Port Olímpic recupera més de 100 espècies marines en un any