Alimentació
Aquests són els 14 al·lergògens que han d’incloure totes les cartes dels restaurants
Per a les persones que pateixen algun tipus de trastorn, intolerància o al·lèrgia alimentària hi ha un abans i un després de l’entrada en vigor de la normativa que obliga els bars i restaurants a informar sobre els al·lergògens de cada plat. Aquesta informació, que no ha de constar només per escrit, sinó que pot ser també oral (se li pot preguntar al cambrer o, a través d’aquest, al cuiner), ve de vegades acompanyada d’alternatives. Així, per exemple, hi ha restaurants que ofereixen al client la possibilitat de menjar una versió del mateix plat sense gluten, sense fruits de clofolla o cacauets, o sense api, mostassa ni grans de sèsam.
També estan incloses a la llista les preparacions que continguin crustacis, mol·luscos i peix, ous, soja i lactosa. La relació es completa amb el diòxid de sofre i els sulfits i els tramussos.
- El conflicte del Pròxim Orient El líder de Hezbol·là titlla l’atac de "declaració de guerra"
- Les detonacions dels dispositius debiliten i humilien la milícia al Líban
- Negociació ERC avisa que no hi haurà pressupostos sense avanç fiscal
- Crisi interna Xavier Godàs s’enfrontarà a Junqueras pel lideratge d’ERC
- TELEVISIÓ I MÉS ‘Te lo canto, te lo canto, te lo cantooooo’