Alimentació

Aquests són els 14 al·lergògens que han d’incloure totes les cartes dels restaurants

Aquests són els 14 al·lergògens que han d’incloure totes les cartes dels restaurants
1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

Per a les persones que pateixen algun tipus de trastorn, intolerància o al·lèrgia alimentària hi ha un abans i un després de l’entrada en vigor de la normativa que obliga els bars i restaurants a informar sobre els al·lergògens de cada plat. Aquesta informació, que no ha de constar només per escrit, sinó que pot ser també oral (se li pot preguntar al cambrer o, a través d’aquest, al cuiner), ve de vegades acompanyada d’alternatives. Així, per exemple, hi ha restaurants que ofereixen al client la possibilitat de menjar una versió del mateix plat sense gluten, sense fruits de clofolla o cacauets, o sense api, mostassa ni grans de sèsam.

També estan incloses a la llista les preparacions que continguin crustacis, mol·luscos i peix, ous, soja i lactosa. La relació es completa amb el diòxid de sofre i els sulfits i els tramussos.