Patrocina:

Espai públic

SIARQ, especialista en solucions d'il·luminació solar i salut mediambiental, s'incorpora a DFactory Barcelona

És una empresa Green Tech que dissenya, fabrica i comercialitza solucions per a l'espai públic amb sensors ambientals integrats

Pere Navarro, delegat especial de lEstat al CZFB, i Alessandro Caviasca, CEO i soci fundador de SIARQ

Pere Navarro, delegat especial de lEstat al CZFB, i Alessandro Caviasca, CEO i soci fundador de SIARQ / CZFB

3
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) segueix ampliant l'ecosistema del DFactory Barcelona, la fàbrica del futur, amb la incorporació de l'empresa SIARQ. Durant el dia d'avui, Alessandro Caviasca, CEO i soci fundador de SIARQ, i Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, s'han reunit per signar l’acord que marca l'inici de l'activitat de la companyia en l'ecosistema d'indústria 4.0 de referència internacional impulsat pel CZFB.

SIARQ, companyia que va començar a desenvolupar i produir dissenys solars innovadors a Barcelona l'any 2003, és una empresa Green Tech que dissenya, fabrica i comercialitza solucions d'il·luminació solar per a l'espai públic amb sensors ambientals integrats. En els seus inicis, l'empresa es va dedicar al disseny dels primers productes solars apostant per una estètica orgànica i una multifuncionalitat, que van facilitar la seva adopció en l'espai urbà. Aquest plantejament novedós li ha permès posicionar-se amb alts valors de creativitat, qualitat i aposta per la innovació.

A partir del 2013, l'equip es va centrar en R+D tecnològic, la industrialització i integració de solucions basades en l'IoT, orientades a la cura de la qualitat de l'aire i de la salut mediambiental. Actualment, SIARQ és referent en enllumenat solar de disseny i altes prestacions, amb un catàleg de productes d'il·luminació solar urbana de nova generació instal·lats a Espanya, Europa i Mitjà Orient. Així mateix, SIARQ també participa activament en projectes d'R+D europeus aportant la seva experiència en el disseny solar, una nova disciplina on SIARQ és pionera.

El projecte innovador de SIARQ és el SOLAR HUB, un nou concepte d'il·luminació solar urbana amb sensors ambientals integrats. És una solució end-to-end que, mitjançant la tecnologia d'Internet of Things (IoT) és capaç de capturar dades ambientals de la ciutat i enviar-les al núvol en temps real. La plataforma digital URBAN BRAIN permet una ràpida visualització dels paràmetres crítics, utilitzant algoritmes especialment dissenyats per generar informes automatitzats.

SOLAR HUB integra panells fotovoltaics paraboloides amb tecnologia solar 360º patentada, i actualment es pot veure instal·lat a diversos municipis de Catalunya, com Barcelona (AMB-Zona Franca), Sant Cugat, Sant Boi de Llobregat i Premià de Mar. De fet, SOLAR HUB està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a l'Agenda 2030, compromès directament amb els ODS 3, de salut i benestar; l'ODS 7, energia sostenible i assequible; l'ODS 9, indústria, innovació i infraestructures; l'ODS 11, ciutats i comunitats sostenibles i l'ODS 13, acció pel clima.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, explica que "el DFactory Barcelona és un ecosistema dinàmic, que està en continu creixement i evolució a causa de l'entorn tan canviant que suposa l'avanç cap a la indústria 4.0. Comptar amb SIARQ és un gran privilegi, no només per al nostre hub tecnològic sinó també per les sinergies que poden sorgir amb les altres empreses situades a l'edifici".

Per la seva banda, Alessandro Caviasca, CEO i soci fundador de SIARQ, ha destacat que "formar part del projecte DFactory Barcelona representa una oportunitat excepcional per a SIARQ i una fita significativa en el nostre compromís amb la construcció de ciutats sostenibles. Ens enorgulleix profundament unir-nos a la comunitat de DFactory, on aportarem la nostra experiència en solucions tecnològiques solars que beneficiïn els ciutadans".

SIARQ comptarà a partir d'ara amb un espai en l'ecosistema d'indústria 4.0 al DFactory Barcelona, per així augmentar les seves possibilitats de generació de nous negocis i potenciar la marca entre tot el públic i grans corporacions que conformen aquest espai d'innovació.

Indústria 4.0 a la catedral de la nova economia

Notícies relacionades

DFactory Barcelona és la fàbrica del futur des d'on es materialitza una nova manera de produir, molt més sostenible. Les empreses, que desenvolupen projectes capdavanters en el terreny de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, intel·ligència artificial i sensòrica, tenen la possibilitat de generar sinergies i establir aliances amb la resta de les organitzacions presents a l'edifici.

Actualment l'ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000m2 en quatre plantes, on ja s'han instal·lat prop de 30 companyies i en les quals treballen al voltant de 500 persones, la qual cosa significa un 85% d'ocupació. A més, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona ja està treballant en la segona fase d'execució del DFactory Barcelona, un impuls que li permetrà assolir en els propers anys altres 72.000m2. Amb això, es preveu que en total treballin 1.500 persones de forma directa i 5.000 de forma indirecta.