Patrocina:

branded

Stratasys aterra a Catalunya per consolidar la impressió 3D

Stratasys aterra a Catalunya per consolidar la impressió 3D

Stratasys

3
Es llegeix en minuts

La impressió 3D va ser al seu dia una idea que va revolucionar la manera d’entendre els mètodes de producció i fabricació a les empreses. El que per a alguns podia semblar només una bona idea es va convertir en un fenomen que ha canviat radicalment la manera de pensar i executar de moltes indústries i sectors. Avui dia continua sent un mètode innovador que s’adapta a les necessitats de les diferents empreses i facilita el procés de creació.

Stratasys és una companyia pionera en el camp de la impressió 3D per la seva àmplia gamma de tecnologies i solucions. Des que es va fundar fa 30 anys, no ha deixat d’innovar els seus productes i serveis per fer de la fabricació additiva la manera més eficaç de producció per a les empreses. A fi d’ampliar les seves connexions, ha posat els seus peus a Espanya amb la idea de promoure la fabricació additiva com una tecnologia d’avantguarda i consolidada per a la indústria manufacturera. Els beneficis que ofereix són molts; no obstant, encara hi ha empreses que no l’han incorporat en els seus processos productius o no ho han fet de manera eficient.

El seu distribuïdor, Platinum Excelencia-Tech, té una base instal·lada d’unes 150 màquines al territori espanyol, i la gran majoria se situen a Catalunya. La companyia d’impressores 3D, que actualment té 24 models en el mercat, té clients en sectors tan diversos com el medicodental, el de l’automoció, el de la fabricació i el d’universitats i centres de recerca i desenvolupament. La intenció és ampliar l’espectre d’empreses que vulguin adoptar la tecnologia als seus fluxos de treball i aconseguir així un entramat industrial que estigui a l’avantguarda de la innovació tecnològica i les solucions de fabricació avançades.

És important destacar que Stratasys està posant el focus en la impressió 3D de metall i el desenvolupament de nous materials biocompatibles per al sector medicodental, ja que és, sens dubte, un tema que farà molt parlar en el món de la fabricació additiva en el futur més pròxim.

Presents a DFactory

Amb l’objectiu de demostrar les possibilitats de la fabricació additiva, Stratasys, junt amb Excelencia-Tech, ha creat un ‘showroom’ a DFactory, el ‘hub’ de la indústria 4.0 del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, per exhibir les seves màquines i peces impreses en 3D. El projecte de DFactory acull les tecnologies més punteres i genera un ecosistema de serveis tecnològics en el qual prosperen iniciatives al voltant de la indústria 4.0. Per a Stratasys, tenir presència a DFactory significa estar en un entorn que facilita la cooperació, la generació de tecnologia conjunta i els nous models de negoci.

Avantatges en tres dimensions

Alguns dels principals objectius de la companyia giren entorn d’una productivitat més àgil, creativa i econòmica amb l’ús de les seves impressores 3D. D’entre tots els serveis que Stratasys ofereix, hi ha la fabricació, la creació ràpida de prototips, l’embalatge, el disseny, les eines compostes, les plantilles i els accessoris i les peces de producció.

Quant a la fabricació, el seu mètode es basa en l’era de la indústria 4.0. Els seus avantatges: es redueixen els dies fora dels cicles de producció, s’elimina la complexitat de l’acoblament final, es produeixen estructures lleugeres i d’alta resistència, es creen prototips hiperrealistes i, com a conseqüència, s’aconsegueix que el producte sigui més competitiu que mai.

Un altre exemple de millora que cal destacar: els prototips. Solen tardar molt mitjançant els mètodes de fabricació tradicionals; no obstant, Stratasys transforma les idees dels seus clients en creacions tangibles molt ràpid amb la creació avançada de prototipat ràpid.

Sobre el seu embalatge, la companyia produeix envasos 3D complexos i d’alta transparència a tot color amb gràfics 2D i etiquetes en una sola impressió, utilitzant un flux de treball totalment digital. Quant al disseny, si abans es tardava dies a fer coincidir un o uns quants colors, Stratasys ho aconsegueix en hores.

Notícies relacionades

Altres aspectes, com les eines compostes, les plantilles i els accessoris i les peces de producció, també veuen reduïts els seus costos, la mà d’obra i els terminis d’entrega gràcies a la impressió 3D.

Un futur a Espanya

Stratasys dona servei a tot Espanya; ara bé, ha escollit instal·lar-se a Barcelona per ser una ciutat puntera en l’àmbit de la innovació i la tecnologia. Per això, Stratasys espera convertir-se en referent en solucions de fabricació additiva, i impulsar l’adopció de la tecnologia 3D en diferents sectors i col·laborar estretament amb empreses i organitzacions locals. La intenció és ajudar les empreses catalanes a mantenir-se competitives, fomentar la innovació i contribuir al creixement econòmic de la regió.

Temes:

Impressió 3D