Patrocina:

15.000 visitants de 91 països

El 25è aniversari del SIL finalitza amb un 20% més d’assistents

El 25è aniversari del SIL finalitza amb un 20% més d’assistents
5
Es llegeix en minuts

El SIL Barcelona, una de les fires mundials més grans de logística, transport, intralogística i ‘supply chain’, el referent a Espanya, al Mediterrani i a l’Amèrica Llatina, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha tancat avui la seva 23a edició amb més de 15.000 participants i 650 empreses, un 40% internacionals, i més de 250 esdeveniments. Aquesta xifra suposa un augment del 20% respecte a la registrada el 2022, quan es van superar lleugerament els 12.000 assistents.

Durant la celebració del seu 25è aniversari, el SIL ha tingut un impacte econòmic a la ciutat i a l’àrea metropolitana de 50 milions d’euros gràcies a l’assistència multitudinària durant els tres dies de la seva celebració a Barcelona, al mateix temps que moltes empreses participants han manifestat que han tancat molts negocis i operacions que es concretaran en els pròxims mesos. L’èxit del 25è aniversari queda corroborat amb les dades que ofereix la plataforma digital del SIL, des d’on s’han realitzat 8.317 intercanvis de contactes digitals, prop de 3.000 sol·licituds de reunions i 7.106 missatges entre assistents.

El SIL 2023, que aquest any ha comptat amb el País Basc com a comunitat autònoma convidada, ha reunit un ampli ventall d’expositors que han presentat més de 150 novetats en exclusiva mundial sobre solucions tecnològiques, innovacions i serveis especialitzats en matèria de logística, transport, intralogística, distribució, última milla, etc. A més, ha comptat amb una programació completa de conferències, taules rodones i activitats paral·leles en què s’han abordat els reptes actuals i les tendències emergents a la indústria.

El president del SIL, Pere Navarro, ha volgut posar en valor que, «una vegada més, l’èxit del SIL Barcelona ha sigut possible gràcies a l’elevat perfil de totes les empreses i professionals que durant aquests tres dies s’han reunit al gran punt de trobada del sector al nostre país. Són moltes les empreses participants que ens han manifestat la seva satisfacció perquè en aquests tres dies han tancat negocis i han realitzat contactes de molta qualitat». I prossegueix: «Hem viscut una edició realment especial. La celebració dels 25 anys ha coincidit amb un moment de transformació del sector, amb la implementació d’avenços tecnològics que milloren tots els nivells de la logística. Durant aquest temps, la fira ha crescut amb el sector, basant-nos en la internacionalitat, la potenciació dels negocis, el ‘networking’ i el coneixement del mercat. Des d’avui ja estem treballant per mantenir aquest alt nivell per a l’edició de 2024».

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora general del SIL, ha explicat que «el SIL ha mostrat una vegada més el seu gran potencial al reunir els agents més destacats a nivell internacional del sector logístic i ha sigut l’aparador perfecte per realitzar ‘networking’, ja que ha comptat amb 650 empreses participants i ha reunit més de 15.000 professionals. A més d’haver superat el nombre de professionals que han participat respecte a l’última edició, cal destacar la qualitat d’aquests assistents, perquè el 90% ens ha manifestat que ocupen càrrecs amb capacitat de decisió de compra en les seves empreses». Sorigué ha afegit que «som l’únic esdeveniment en el qual estan representats tots els sectors de la cadena logística i servim de palanca clau per al creixement i desenvolupament de la logística, no només a nivell local, sinó a nivell mundial. El nostre desig és continuar tenint aquest èxit com a mínim 25 anys més».

I enmig d’aquest clima de satisfacció, després d’un 25è aniversari d’èxit, el SIL ha aprofitat per comunicar les dates de la seva pròxima edició: del 5 al 7 de juny de 2024.

La comunitat portuària de Barcelona pren el protagonisme

La comunitat portuària de Barcelona pren el protagonismeEl Port de Barcelona ha sigut un dels grans protagonistes de l’última jornada a l’oferir una roda de premsa presentar la Missió Empresarial del Port de Barcelona a l’Índia, a més el seu tradicional Còctel, que ha reunit tota la comunitat portuària amb la presència de transitaris, consignataris, empreses estibadores, treballadors, proveïdors i clients en el que ha sigut un dels esdeveniments més multitudinaris del dia.

El Job Market Place del SIL realitza entrevistes per cobrir vacants logístiques

El Job Market Place del SIL realitza entrevistes per cobrir vacants logístiquesDurant aquesta última jornada, l’esdeveniment ha acollit el Job Market Place, que Barcelona Activa organitzava en col·laboració amb el SIL, i ha comptat amb diverses empreses inscrites amb intenció de cobrir diferents vacants laborals, entre les quals destacaven Alquimia Fruits, Cargobici, Cargo-Partner, Decathlon, DHL Supply Chain, Grupo CTC, Mail Boses, Torredella Ingeniería-Arquitectura i Vanapedal. Es tracta d’un espai de reclutament i ‘networking’ en el qual les empreses han pogut trobar candidatures conformes a les seves necessitats. Un total de 374 candidats van presentar sol·licitud als llocs oferts per les empreses participants, d’entre els quals es van seleccionar les 107 persones que millor compleixen els perfils requerits i que han mantingut aquest matí una entrevista de feina en aquest últim dia del SIL.

Cinc congressos internacionals

Notícies relacionades

Cinc congressos internacionalsUn altre fet destacat de la present edició ha sigut la celebració simultània de cinc grans congressos internacionals. En concret, el 39è Congreso ALACAT (el congrés més gran del sector a Amèrica Llatina), la 18a European Conference & European Research Seminar del CSCMP (l’organització mundial més gran de directius de ‘supply chain’), la 19a MedaLogistics Week (l’esdeveniment de referència de logística i transport del Mediterrani) i la 26a edició d’EUROLOG (el congrés anual de l’Associació Europea de Logística).

El cinquè congrés que s’ha celebrat ha sigut l’apartat SIL Knowledge, una àrea de coneixement que ha tingut molt pes al SIL amb ponències dividides en sis blocs: sostenibilitat; logística i transport; ‘supply chain’; innovació, tecnologia i digitalització; ‘e-commerce’, última milla i ‘smart mobility’, i talent. D’aquesta manera, s’han reunit fins a 400 ‘speakers’ en 144 sessions que els han permès bastir ponts de negoci i intercanvi de coneixement i experiència entre la logística hispana, europea i mediterrània.